Úvod Novinky Samsung Galaxy Note 4: Quad HD displej, Snapdragon 801, 20,1MPix fotoaparát a...

Samsung Galaxy Note 4: Quad HD displej, Snapdragon 801, 20,1MPix fotoaparát a dizajn podobný GALAXY S5

17

Phablety, teda telefóny, ktoré sa svojou veľkosťou takmer zasahujú do teritória tabletov sú čoraz populárnejšie a jednými z tých najpopulárnejších sú určite telefóny radu Samsung Galaxy Note.

Ak by sme sa pritom mali riadiť minulosťou, Galaxy Note 4 by už nemal byť príliš ďaleko, pričom dizajn Galaxy S5 by nám mohol veľa napovedať o tom, ako bude vyzerať aj nový Note. Samsung Galaxy Note 4 bude podobne ako jeho predchodca podporovať káble s USB 3.0 a 2.0 konektormi. Okrem toho by mal byť jeho displej oveľa ostrejší. Namiesto Full HD panelu by ho mal totiž Samsung vybaviť panelom s rozlíšením 2 560 x 1 440.

Čo sa výkonu týka, tam by mal Samsung opäť zainvestovať do dvoch verzií, ktorými budú samozrejme verzie s ich vlastným čipsetom Exynos a čipsetom od Qualcommu, pravdepodobne so Snapdragon 801. Na zadnej strane by Samsung čo sa fotoaparátu taktiež nemal šetriť. Nový Note 4 by mal disponovaž 16MPix, alebo 20,1MPix fotoaparátom.

To, kedy a za koľko bude táto novinka dostupná momentálne nevieme. Samsung svoj Galaxy S5 predstavil o niečo skôr a preto sa predpokladá, že sa skoršieho predstavenia dočká aj Note 4, ale isté to samozrejme nie je. Čo by ste v Note 4 chceli vidieť vy?