Úvod Dohady Procesor Odin od LG už vchádza do masovej produkcie

Procesor Odin od LG už vchádza do masovej produkcie

0

Rok po tom, čo sme prvýkrát počuli správy o novom procesore od LG s označením Odin sa tento kúsok techniky konečne začína produkovať vo väčších množstvách. Konkurovať tak bude spoločnosti Qualcomm s ich Snapdragon-mi, Samsungu a Exynos-om, no a samozrejme aj ďalším veľkým hráčom ako Nvidia, Intel alebo MediaTek.

Čo teda môžeme od tohto čipsetu očakávať? Dnes už je známe, že je založený na ARM architektúre s dvoma štvorjadrami big.LITTLE, medzi ktorými zariadenie prepína v závislosti od aktuálnej potreby výpočtového výkonu. K podobnému riešeniu sa mimochodom momentálne uchyľujú aj ďalší výrobcovia.

Výkonnejší procesor bude zložený z jadier Cortex-A15 a ten menej výkonný a energeticky úspornejší ponúkne štyri jadrá Cortex A7. Čo sa týka grafického akcelerátora, tešiť sa môžeme na Mali-T760.

Dostupné budú dve verzie procesoru Odin. Ďalej sa môžeme tešiť aj na variantu so štyrmi fyzickými jadrami. Vieme o nej len to, že poskytne GPU Mali-T604. Obe verzie sa budú montovať do lacnejších smartfónov, napríklad do tých zo série L. Neuvidíme ich teda v očakávanom LG G3.

Koncom minulého roka na verejnosť unikli benchmarky osemjadrovej verzie procesoru Odin a napriek tomu že to bola ešte len verzia vo vývoji taktovaná na 1GHz, podal relatívne dobrý výkon.

Čo hovoríte na procesor Odin od LG? Myslíte si, že si nájde svoje miesto na trhu alebo ho vytlačí konkurencia?

Zdroj: GSMarena