Úvod Novinky Pripravte sa na vírusy v televízore, varujú experti

Pripravte sa na vírusy v televízore, varujú experti

21

Len si to predstavte. Sedíte si v pohodlí domova pred obľúbeným programom keď sa na obrazovke objaví otravná reklama. Vlnka kritiky sa okamžite spustí na prevádzkovateľa danej televíznej stanice, no po tom, čo objavili experti z Kaspersky Lab, možno zmeníte názor.

Informoval o tom server The Telegraph.

Inteligentné televízory sú totiž podobne ako aj smartfóny náchylné na vírusy, ktoré môžu zneužiť útočníci. Tí vám budú ukazovať vlastné reklamy, ktorých sa až tak ľahko nezbavíte.

Upozorňuje na to samotný zakladateľ Kaspersky Lab, Eugene Kaspersky, pričom jeho tvrdenia vychádzajú z moskovského dohľadového centra, ktoré z antivírusových softvérov denne zachytí 315 tisíc o podozrivej aktivite škodlivého kódu.

Ako server Techsme.sk upozorňuje, výrobcovia tento problém a reálnu hrozbu väčšinou úplne ignorujú. Kaspersky varuje, že je len otázkou času, kedy sa útočníci rozhodnú zamerať sa na televízne prijímače a set-top boxy.

 

AndroidPortal.sk odporúča

Pokiaľ vlastníte inteligentný televízor, alebo set-top box, ktorý je schopný pripojiť sa k internetu, dávajte si veľký pozor, aké aplikácie a doplnky si sťahujete. Pre sťahovanie využívajte výlučne oficiálne obchody, akými môže byť Obchod Play, alebo napríklad oficiálny virtuálny obchod daného výrobcu.