Úvod Apríl POZOR: Operátori spoločne zavádzajú nové dátové, hlasové a SMS balíčky. Ceny začínajú...

POZOR: Operátori spoločne zavádzajú nové dátové, hlasové a SMS balíčky. Ceny začínajú na 9,90€ za 20GB dát

17

Vyzerá to tak, že operátori konečne nabrali rozum a ceny znížili na takú úroveň, ktorá bude vyhovovať požiadavkám väčšiny svojich zákazníkov. Novinky majú byť v obchodoch dostupné od budúceho týždňa, pričom kvalifikovať sa pre ne budú noví, ako aj aktuálni zákazníci. Podľa vyhlasení hovorcov končí znevýhodňovanie tých, ktorí sú viazaní paušálom a slepé lákanie tých, ktorí viazaní zatiaľ nie sú.

Novinky pozostávajú z troch hlavných zmien. Prvou sú hovory. Každý paušál, ktorého konečná mesačná čiastka presiahne 9,90€ sa automaticky bude kvalifikovať pre neobmedzené hovory a to vo všetkých sieťach. Toto rozhodnutia vychádza so spoločnej dohody medzi operátormi, ktorí medzi sebou začali zdieľať svoje siete.

Rovnaký príbeh platí aj pri SMS správach, o ktorých sme obdržali takéto vyjadrenie.

Za spoplatnenie SMSiek by sme sa hanbili

„SMSky sú záležitosť 20. storočia a my sa snažíme technológie posúvať čoraz ďalej. Všetci naši zákazníci dostanú neobmedzené SMS správy v základnom balíčku, pretože aj tak všetci používajú Facebook, WhatsApp a podobné služby. Za spoplatnenie by sme sa hanbili.“

Nikdy predtým sa vo svete nevyskytla takáto situácia. Dáva to však zmysel, tri prúty sú predsa silnejšie, ako jeden.

 

Revolučné dátové balíčky

Poslednou zmenou je dátové pripojenie, pri ktorom nastáva obrovská revolúcia. Od základného paušálu, ktorého cena musí byť minimálne 9,90€ sa vám na konto automaticky pripíš 20GB voľných dát, ktoré si pre prečerpaní môžete zdvojnásobiť za poplatok 1,99€. Pri vyšších paušáloch je situácia ešte svetlejšia. Za 15€ mesačne už dostanete 50GB dát, za 20€ mesačne až 100GB a nad 20€ sa limit úplne ruší.

„Tento krok reflektuje pokrok v tom, ako naši zákazníci konzumujú obsah. YouTube, Facebook a ďalšie služby sú pre ich komfort extrémne dôležité a my ich nechceme nijak limitovať,“ vyjadril sa hovorca spojených telekomunikačných orgánov, novovzniknutej inštitúcie, ktorá začala fungovať dnes, minútu po polnoci.

Na nečakanú situáciu zareagovali aj svetové médiá, ktoré tento krok opísali ako revolučný a prelomový. No kto by nebol rád, že žije v takej úžasnej krajine!

bbc verge

O novinke informoval aj server BBC (vľavo) a server TheVerge (vpravo)
*Článok je napísaný v rámci 1. apríla, teda v rámci dňa bláznov. Akákoľvek podoba s európskou krajinou a operátormi je čisto náhodná a ponuky sú výplodom zdravej mysle našich redaktorov.
[pro_ad_display_adzone id="165031"]