Úvod Novinky OnePlus One je pri bootovaní výrazne rýchlejší ako Nexus 5

OnePlus One je pri bootovaní výrazne rýchlejší ako Nexus 5

28

Len včera sme sa oficiálne zoznámili so smartfónom OnePlus One, ktorý všetkým tak trochu otvoril ústa.  Ponúka totižto nekompromisnú špecifikáciu, kvalitné dielenské spracovanie a skvele odladený softvér za veľmi nízku cenu.

Zariadenie napríklad ponúka procesor Snapdragon 801, JBL stereo reproduktory a ceny od 269 eur. Viac informácií o parametroch a cenách sa dozviete v minulom článku.

Nedávno sa na verejnosti objavilo zaujímavé video, ktoré porovnávalo rýchlosť smartfónu Nexus 5 s top modelom kórejského výrobcu Samsung Galaxy S5. Nexus 5 to Galaxy S5 natrel a vo väčšine aspektoch bol rýchlejší.

VIDEO: Nexus 5 v rýchlosti rozdrvil Galaxy S5

Podobný test sa taktiež uskutočnil aj s čerstvo predstaveným smartfónom OnePlus One a porovnávaný bol s kultovým Nexus 5. Video zachytáva zapínanie smartfónov respektíve ich boot a ako môžete vidieť nižšie, kým sa Nexus 5 zapol, OnePlus One sa stihol opätovne vypnúť a znovu zapnúť.

Rýchlosť štartu tejto novinky je teda dychvyrážajúca a škoda, že autor videa neporovnal aj otváranie aplikácií a podobné aspekty užívateľského rozhrania.

Smartfón beží na upravenej verzii Androidu z dielne vývojárov CyanogenMod, ktorí sú povestní skvelou optimalizáciou.

Pozrite si spomínané video.

 zdroj: PhoneArena