Úvod Smartphony Dohady Nexus 6 má vychádzať z LG G3, ponúknuť má aj snímač odtlačkov...

Nexus 6 má vychádzať z LG G3, ponúknuť má aj snímač odtlačkov prstov

9

Google možno plánuje ukončenie programu Nexus, no to ho neodrádza od vytvorenia ďalšieho kúsku, ktorý je určený pre tento rok. Podľa zdroju, ktorý sa so svojimi informáciami zveril gréckemu serveru Android Geeks sa máme na čo tešiť.

Informoval o tom server PhoneArena.com.

Google údajne opäť plánuje predstavenie Nexus zariadenia, ktoré bude založené na novej, zatiaľ nepredstavenej vlajkovej lodi od LG, LG G3. Okrem toho má Google rokovať s ázijskou firmou na výrobu snímačov odtlačkov prstov o tom, či by ich nové zariadenia nemohli využívať ich funkcionalitu.

LG G3 by mal ponúknuť 5,5 palcový Quad HD displej (2 560 x 1 440) s hardvérovými tlačidlami umiestnenými na zadnej strane. Zadná strana nového LG G3 sa už objavila v novinkách.

Google však údajne nemá byť až tak veľkým fanúšikom 5,5 palcového displeja. Namiesto neho má zvoliť 5,2 palcovú Quad HD jednotku a to je presne bod, v ktorom nám tieto informácie prestávajú dávať zmysel. Dôvod je pritom jednoduchý. Zatiaľ sme nikde nečítali o 5,2 palcovom paneli s Quad HD rozlíšením. najmenší displej, ktorý disponuje takýmto rozlíšením je 5,46 palcový kúsok, ktorý vyrába JDI.

isai2
LG G3, na ktorom by mal byť postavený nový Nexus 6 sa má podobať na tento smartfón

Čo sa špecifikácií nového Nexus 6 týka, ten by mal disponovať čipsetom Snapdragon 805 s jadrami o takte 2.7GHz (Krait 450), grafickým čipom Adreno 420, 3GB RAM a 16/32GB vnútorným úložiskom.

Ohľadom týchto špekulácií však ostávame skeptickí, keďže sa medzi nimi nachádza veľa nezrovnalostí. Najbližším krokom k poodhaleniu rúška tajomstva nad novým Nexusom bude predstavenie LG G3, ktoré sa koná 27. mája.