Úvod Novinky GALAXY S5 s QHD 2 560 x 1 440 displejom už v...

GALAXY S5 s QHD 2 560 x 1 440 displejom už v júni za prémiovú cenu

11

Situácia okolo prémiového modelu Galaxy S5 je zamotanejšia, než slúchadlá po piatich minútach vo vrecku. Prvotné špekulácie naznačovali, že aj originálny Galaxy S5, ktorý bol predstavený na MWC 2014 ešte vo februári bude disponovať 5,2 palcovým Quad HD displejom z obrovským rozlíšením, z čoho nakoniec vzišlo. Namiesto toho Samsung svoju novinku vybavil 1080p Full HD displejom.

Podľa posledných správ je však prémiová verzia Galaxy S5 bližšie, než by ste si mohli myslieť. Server Asia Today totiž informoval o možnosti predstavenia, resp. spustenia predaja prémiového modelu Galaxy S5 s QHD displejom, ktoré by mohlo nastať už v júni.

NAJNIŽŠIA CENA SAMSUNG GALAXY S5:

Novinka by pritom mala disponovať novým čipsetom Samsung Exynos 5430 s LTE čipom od Intelu. Či Samsung túto vylepšenú verziu Galaxy S5 ponúkne aj s čipsetom od Qualcommu zatiaľ jasné nie je. Čo však jasné je, je to, že Samsung novinku plánuje predávať za prémiovejšiu cenu, čo by naznačovalo, že cena pri spustení predaja bude vyššia, než 680€. To je samozrejme za predpokladu, že sa na Slovensko vôbec dostane.

Boli by ste ochotní priplatiť si za displej s vyšším rozlíšením, alebo je pre vás Full HD adekvátne?