Úvod Novinky GALAXY S5 je najžiadanejší Android. Samsung ho za prvý víkend predal viac,...

GALAXY S5 je najžiadanejší Android. Samsung ho za prvý víkend predal viac, ako Apple iPhone 5s

18

Viete čo majú smartfóny Galaxy S5 a iPhone 5S spoločné? Okrem podobného označenia (S5 – 5S) aj fakt, že to sú veľmi úspešné zariadenia. Po uvedení najnovšieho iPhonu mohla firma Apple spokojne konštatovať, že to bol ich najúspešnejší štart. Ale čo Galaxy S5?

Napriek obrovskej vlne kritiky ktorá sa zniesla na túto vlajkovú loď od Samsungu to vyzerá tak, že Južná Kórea opäť vyrobila najúspešnejší smartfón roka. Aspoň čo sa Androidu týka. Tieto štatistiky sú síce založené čisto na predajoch v Severnej Amerike, no v Európe má byť situácia podobná. Pri zbieraní informácií bolo sledovaných viac než 15 000 predajní smartfónov v USA a Kanade.

Informoval o tom server Pocketnow.com.

Zdá sa, že v Spojených štátoch si Galaxy S5 počas prvého víkendu, čo bol dostupný, uchmatol 23% podiel trhu. To znamená, že prakticky každý štvrtý predaný telefón v USA bola vlajková loď Samsungu. V porovnaní 18% pre iPhone 5S spred pol roka je to skutočne zaujímavé číslo. O čosi severnejšie v Kanade, bol počas prvého víkendu každý piaty predaný mobil Galaxy S5. Konkrétne s trhovým podielom 18% oproti 13% pre iPhone 5S.

Zdá sa teda, že analytici nemali pravdu. Galaxy S5 sa darí veľmi dobre a Samsung očakáva 35 miliónov predaných zariadení do konca roka. Uchmatli ste si jeden aj vy?

2