Úvod Novinky GALAXY K zoom predstavený: 20,7MPix a 10x optický zoom v tenšom a...

GALAXY K zoom predstavený: 20,7MPix a 10x optický zoom v tenšom a ľahšom tele

4

Polavíne rôznych špekulácií sme sa konečne dočkali a Samsung oficiálne odkryl rúško tajomstva, ktoré doteraz zakrývalo zariadenie, ktoré nahradí minuloročný Galaxy S4 zoom.

Jedná sa o smartfón s 20,7 megapixelovým 1/2.3 BSI CMOS senzorom s 10 násobným optickým zoomom. Zariadenie pritom prichádza s vylepšenou technológiou, ktorá umožňuje kompaktnejšie poskladanie objektívu, vďaka čomu je celé zariadenie tenšie a ľahšie, než jeho predchodca.

Samsung okrem toho pokračuje v bodkovanom dizajne, s ktorým prišiel v prípade Galaxy S5. Čo sa špecifikácií týka, zariadenie ponúka 4,8 palcový 720p Super AMOLED displej, 2GB RAM, šesťjadrový Exynos 5 Hexa (5260) s dvomi jadrami o takte 1.7GHz a štyrmi jadrami o takte 1.3GHz, 2,1MPix predný fotoaparát, 8GB vnútornej rozšíriteľnej pamäti a 2 430mAh batériu. Čo sa konektivity týka, tam Galaxy K zoom ponúka WiFi, Bluetooth 4.0LE, GPS, NFC a HSPA+ (42mbps).

1 2 3

Ako to už pri Samsungu býva zvykom, pripraviť sa môžete na obrovský počet rôznych funkcií a módov pre fotenie a natáčanie videa. Na zadnej strane sa nachádza xenónový blesk, čo určite ocenia tí z vás, ktorí radi fotia v podmienkach s nedostatkom svetla.

Podľa Samsungu je ich nové používateľské rozhranie jednoduchšie, než kedykoľvek predtým, čo naznačuje, že sa rozhodli využiť upravenú verziu používateľského rozhrania fotoaparátu z Galaxy S5.

4 5

Tých funkcií z Galaxy S5 je v novom Galaxy K zoom viac. Prítomný je napríklad Ultra Power Saving Mode pre zvýšenú výdrž batérie spolu s Android 4.4 KitKat a Touchwizom.

6 7 8

Galaxy K zoom bude dostupný v troch farebných prevedeniach, v čiernej, bielej a modrej. Dostupný by mal byť budúci mesiac, no o tom, či a kedy bude dostupný aj na Slovensku zatiaľ nevieme. Rovnako momentálne nemáme informácie o jeho cene.