Úvod Konkurencia Apple Apple opäť žaluje Samsung. Tentokrát si pýtajú až 2 miliardy dolárov

Apple opäť žaluje Samsung. Tentokrát si pýtajú až 2 miliardy dolárov

35

Porota sa usadila a je čas zahájiť pokračovanie súdneho sporu medzi Apple a Samsungom. Podľa zdroja by pritom ľudia, ktorí budú rozhodovať o tom, kto vyhrá, nemali byť až tak technologicky zorientovaní, ako skupina ľudí, ktorá rozhodovala v prvom kole. V novej porote sa nachádza policajt, učiteľ na dôchodku, inštalatér, sekretárka technologickej spoločnosti, zamestnanec supermarketu, zamestnanec z mestkého úradu v Monterey a predstaviteľ spoločnosti vyrábajúcej solárne panely. V predchádzajúcej porote sa nachádzal elektroinžinier na dôchodku, Velvin Hogan, z ktorého sa okamžite stal prvý porotca.

Samsung je však z novej poroty nešťastný, keďže väčšina z jej členov vôbec nepozná Samsung zariadenia, o ktoré sa jedná, pričom veľká časť poroty má vlastniť aspoň jedno Apple zariadenie.

40 dolárov z každého telefónu a tabletu

Obžaloba a obhajoba začne už dnes. Keď sa vystriedajú obe strany, pred súd predstúpi šéf marketingu v Apple, Phil Schiller. Apple od Samsungu požaduje 40 dolárov z každého smartfónu a tabletu, ktorý porušuje ich patenty. Celkovo sa teda jedná o čiastku 2 miliardy dolárov. Tentokrát sa však pred súdom ocitnú oveľa populárnejšie a novšie zariadenia, ako napríklad Samsung Galaxy S III, čo by znamenalo, že celková čiastka za odškodné by mohla byť oveľa vyššia než 1,05 miliardy dolárov, ktoré súd priznal Apple.

Niektoré z patentov sú napríklad tieto; univerzálny patent pre vyhľadávanie (tiež známy ako Siri patent) a patent pre slide-to-unlock.