Úvod Dohady 100 dolárový Nexus by mal ponúknuť 64 bitový čipset od MediaTek

100 dolárový Nexus by mal ponúknuť 64 bitový čipset od MediaTek

2

Pamätáte si ešte na tú správu z minulého týždňa, podľa ktorej Google pracuje na sto-dolárovom smartfóne? Vtedy sme o zariadení nemali takmer žiadne informácie. Jedinou zaujímavosťou bola cena a potenciálne využitie procesora od firmy MediaTek. Tým Google teoreticky spopularizuje MediaTek a produkty tejto spoločnosti už snáď nebudú vnímané ako menejcenné.

O nových informáciách dal vedieť server PocketNow.com.

Dnes sa dozvedáme prvé informácie o samotnom čipe, ktorý bude použitý v lacnom Nexuse. Malo by ísť o MT6732, štvorjadro s taktom 1,5 GHz, ktorý využíva 64-bit jadrá Cortex-53. Superlacný Nexus smartfón so 64-bit procesorom, to znie skutočne veľmi lákavo.

NAJNIŽŠIA CENA GOOGLE NEXUS 5:

Každopádne, sú to len nepotvrdené správy. Ako nakoniec všetko dopadne sa dozvieme až pri samotnom predstavení zariadenia, no pravdepodobne sa môžeme tešiť na malý a výkonný telefón s perfektne optimalizovaným systémom, ktorý prakticky ovládne strednú triedu. Súdiť tak iba na základe jednej nepotvrdenej správy je síce trochu odvážne, ale spomeňme si na ostatné zariadenia od Google, ktorú svoju existenciu započali veľmi podobne.

Ako sa vám zatiaľ páči lacný Nexus a MediaTek procesorom?