Úvod Smartphony Dohady Sony Xperia Z2: Najhoršie predpovede sa naplnili, v Európe bude definitívne meškať

Sony Xperia Z2: Najhoršie predpovede sa naplnili, v Európe bude definitívne meškať

1

Správy o tom, že japonská spoločnosť Sony má veľké problémy s výrobou smartfónov Xperia Z2 sú nakoniec pravdivé. Napriek tomu, že Európa a hlavne Veľká Británia patria medzi najväčšie priority firmy, nedokáže zabezpečiť dostatok zariadení, a tak sa samotné uvedenie na trh trochu oddiali.

O možných problémoch s Xperiou Z2 sme vás prvýkrát informovali už pred niekoľkými týždňami. Vtedy sa to týkalo hlavne USA. Dnes už vieme, že aj my máme smolu. Sony totiž kontaktoval operátora Unlocked Mobiles a oznámil mu, že odkladá uvedenie na trh na prvý májový týždeň, podľa najnovších informácií to vraj môže byť aj koniec apríla. Potom sa bude predávať za 540 libier (652 eur). Sony ďalej odkázal, že všetky predobjednávky budú vybavené na čas.

Xperia Z2 bola predstavená na MWC 2014 a veľmi sa nám páčila. Oproti Z1 totiž ponúka množstvo vylepšení. Bohužiaľ to však nič neznamená, ak sa nedá kúpiť. Najväčší konkurenti, HTC a Samsung, už svoje najnovšie zariadenia viac menej na trhu majú. Plánujete si tento smartfón kúpiť?