Úvod Smartphony Aktualizácie Samsung s aktualizáciou na Android 4.4 KitKat prestáva podvádzať v benchmarkoch

Samsung s aktualizáciou na Android 4.4 KitKat prestáva podvádzať v benchmarkoch

3

Spoločnosť Samsung je známa všeličím. Okrem iného aj faktom, že do svojej nadstavby TouchWiz zaradila kód, ktorý pri spustení benchmarkovej aplikácie pretaktoval jadrá na ich najvyššie možné frekvencie. Pri telefóne Galaxy Note 3 to bolo až 2.5 GHz. Týmto jednoduchým podvodom sa malo okrem iného dokázať, že smartfóny od Samsungu sú rýchlejšie, ako konkurencia.

Tieto podvody však boli veľmi rýchlo odhalené a veľa ľudí bolo tak znechutených, že podobné testy pri svojich recenziách jednoducho vynechali. Možno aj to je dôvod, prečo Samsung pri aktualizácii na najnovší Android prestáva podvádzať a začal hrať čistú hru.

Napriek tomu sa však výsledky nezhoršili a Galaxy Note 3 Aj Galaxy S4 si stále zachovávajú vysoké skóre. To je možné vďaka lepšej optimalizácii operačného systému. Najnovšia verzia Androidu totiž beží aj pod masívnou nadstavbou TouchWiz rýchlejšie a plynulejšie. Vyzerá to tak, že benchmarky opäť začínajú naberať na váhe.

Podobné vylepšováky mimochodom používala aj spoločnosť Sony, ale aj ona ich z KitKatu vynechala.

Čo na to hovoríte? Považujete skóre v benchmarkových aplikáciách za dôležité, alebo na nich pri výbere nového smartfónu nehľadíte?

Zdroj: AndroidAuthority