Úvod Dohady OnePlus One nakoniec ponúkne Snapdragon 801

OnePlus One nakoniec ponúkne Snapdragon 801

2

OnePlus One má vraj byť úplne dokonalý high-end smartfón za perfektnú cenu, ktorý doslova zroluje konkurenciu. Mal by byť napchatý skvelým hardvérom a najnovším softvérom, konkrétne Andriod 4.4 Kitkat s Cyanogenmod.

Musíme uznať, že zatiaľ vyzerá veľmi dobre. Páči sa nám veľká batéria, vymeniteľné zadné kryty vyrobené z množstva rôznych materiálov, 13 MPix fotoaparát Exmor od Sony, aj 5,5″ full HD displej. Čo nás ale trochu zaskočilo bola voľba procesora. OnePlus One mal ponúknuť „starý“ Snapdragon 800.

To by nakoniec ani nebolo také zlé, veď Snapdragon 800 je stále úžasný čipset, no vlajková loď z roku 2014 by už predsa len mala ponúknuť jeho vylepšenú verziu. Voľba Snapdragonu 800 bola zdôvodnená tým, že novší čipset by bol zbytočne drahší a nastali by problémy s produkciou smartfónov, jednoducho povedané, nestihlo by sa ich vyrobiť dosť. Teraz to však vyzerá tak, že v OnePlus našli spôsob, ako implementovať do svojho smartfónu Snapdragon 801, teda aspoň podľa obrázku, ktorý nájdete vyššie. Čo na to hovoríte? Je Snapdragon 801 lepšia voľba?