Úvod Smartphony Dohady OnePlus One, dokonalý smartfón s CyanogenMod?

OnePlus One, dokonalý smartfón s CyanogenMod?

2

Poznáte partičku ktorá vyvíja smartfón OnePlus One? Majú veľmi vysoké ciele. Chceli by vytvoriť dokonalý smartfón s high-end špecifikáciami, vynikajúcou cenou, perfektným dizajnom a batériou, jednoducho smartfón, ktorý by prevalcoval všetky ostatné.

Je priskoro šalieť za týmto technologickým počinom? Možno, veď nebude predstavený skôr ako koncom druhého štvrťroka 2014 a pred nami sú iné zaujímavé udalosti, ale napriek tomu to vyzerá dosť zaujímavo. OnePlus One by mal bežať na najnovšom CyanogenMod-e a zakladateľ Pete Lau nedávno verejne potvrdil, že poskytne štvorjadrový procesor Snapdragon 800. To je po predstavení nového Snapdragon 801 a 805 trochu sklamanie, no osemstovka ešte nejaký ten čas bude stačiť. Navyše sa tým zníži cena, kedže za novinky sa obvykle platí viac.

Batéria OnePlus One by mala bez problémov vydržať jeden deň a viac (čo hovorí o svojich zariadeniach každý výrobca) a predávať sa budú dve verzie. Jedna so 16 GB pamäťou a druhá s 64 GB. To na prvý pohľad vyzerá dosť divne, ale zákazníci sa delia na dve skupiny a to na tých, ktorí chcú veľa priestoru, a tých ktorým na tom až tak veľmi nezáleží. Navyše, systém by nemal zabrať veľa miesta, takže 16 GB bude stačiť. O prípadnom zahrnutí slotu pre microSD kartu zatiaľ nebola reč (ale dokonalý smartfón by také niečo ponúkať mal, či nie?).

Nakoniec sme sa dozvedeli, že sa môžeme tešiť aj na notifikačnú LED diódu. Ostatné špecifikácie budú známe o týždeň a my vás o nich budeme informovať.

Čo hovoríte na OnePlus One?

Zdroj: Pocketnow