Úvod Android Wear Moto 360 s OLED displejom, zafírovým sklíčkom a bezdrôtovým nabíjaním. Predpokladá sa...

Moto 360 s OLED displejom, zafírovým sklíčkom a bezdrôtovým nabíjaním. Predpokladá sa zlá výdrž batérie

9

Motorola sa s tajením detailov v prípade inteligentných hodiniek Moto 360, na ktorých pobeží nový operačný systém Android Wear nezapodievala a prezradila niekoľko kľúčových detailov. Vďaka nim vieme, že zariadenie bude odolné minimálne voči pošpliechaniu vodou, pri navrhovaní mysleli aj na ľavákov a taktiež vieme, že pre úspešné spárovanie s vašim smartfónom potrebujete aspoň Android 4.3 Jelly Bean. Vďaka neznámemu zdroju teraz poznáme ďalšie informácie.

Pre server G for Gamers sa vyjadril zdroj, ktorý si neželal byť menovaný, pričom, čo sa týka noviniek od výrobcu Motoroly, sa ešte nikdy nezmýlil. Hodinky Moto 360 by mali disponovať OLED displejom, zafírovým sklíčkom pre ochranu proti poškriabaním, ako aj indukčným (bezdrôtovým) nabíjaním.

OLED má šetriť batériou, opak však môže byť pravdou

O displeji sme až doteraz veľa nepočuli, no keďže každý displej hrá vo výdrži batérie obrovskú rolu, očakávali sme, že sa v Motorole rozhodnú pre technológiu OLED. Je to z toho dôvodu, že displej s technológiou OLED dokáže ostať úplne vypnutý, no je schopný rozsvietiť len jednotlivé pixely, ako tomu je v prípade Moto X. V diskusiách sa však okamžite spustila vlna kritiky, keďže OLED displeje nie sú preslávené nízkou spotrebou pri zobrazovaní bielej farby, a ak sa pozriete na používateľské rozhranie, ktoré navrhol Google, bielej farby tam je požehnane. Využitie zafírového sklíčka pre ochranu proti poškriabaniu je ďalšie zaujímavé rozhodnutie. Moto 360 to tak ešte viac oddeľuje od konkurencie a zaraďuje medzi prémiové zariadenia. Zvyšok výrobcov inteligentných hodiniek sa totiž rozhodol pre lacnejšie riešenie v podobe Gorilla Glass.

Bude zaujímavé sledovať vývoj ceny tohto zariadenia. Do jeho nacenenia – aj pre slovenský trh – už neostáva veľa času, keďže spoločnosť prisľúbila, že zariadenie začne po celom svete predávať už počas leta. Akú cenu by ste tipli vy?