Úvod Android Wear Moto 360: Kompatibilita s Android 4.3 a vyšším, neistý spôsob nabíjania a...

Moto 360: Kompatibilita s Android 4.3 a vyšším, neistý spôsob nabíjania a odolnosť voči vode

2

Počas dnešného Hangoutu Motoroly ohľadom ich nových hodiniek Moto 360, výrobca zodpovedal niekoľko zaujímavých a kľúčových otázok. Jednou z nich bola aj kompatibilita hodiniek s Android zariadeniami. Všetci vieme, že Samsung sa dosť podstatne potkol práve v tomto aspekte, keď svoje hodinky Gear 2 sprístupnil len pre zariadenia radu Galaxy.

Dobrou správou teda je, že hodinky Moto 360 budú kompatibilné so všetkými zariadeniami s Android 4.3 Jelly Bean a vyšším.

Ďalšou dôležitou témou, ktorá bola v rozhovore nadhodená, bola vodotesnosť. Tu Motorola nechcela byť, aspoň zatiaľ, veľmi konkrétna. Je to možno z toho dôvodu, že ešte stále prebiehajú testy, ktoré určia, akú certifikáciu nakoniec zariadenie dostane. Motorola však priznala, že hodinky sú odolné minimálne voči pošpliechaniu, no na to, že si ich budete môcť zobrať so sebou do sprchy by sme sa aspoň zatiaľ nespoliehali.

moto360-2
Náčrt možnej navigácie zabudovanej do hodiniek.

Medzi rozoberanými témami bolo aj nabíjanie hodiniek. Po bližšom rozbore oficiálnych renderov sme si – nie len my – všimli, že nemá žiaden port pre nabíjanie a Motorola so svojou odpoveďou nemohla byť viac nejasná. O tom, ako sa budú hodinky Moto 360 nabíjať si istí – až na Motorolu – nie je nikto.

Ak by ste si Hangout chceli pozrieť zo záznamu, spustite video nižšie. Premýšľate nad kúpou Moto 360?