Úvod Konkurencia Apple Apple fanúšikovia sú sklamaní. iPhone 6 vraj opäť ponúkne 8 MPix fotoaparát

Apple fanúšikovia sú sklamaní. iPhone 6 vraj opäť ponúkne 8 MPix fotoaparát

45

Megapixelová vojna medzi poprednými výrobcami smartfónov pokračuje na plné obrátky no zdá sa, že Apple sa do nej so svojimi iPhonmi veľmi nehrnie. Podľa zdrojov „blízkych Applu“ sa totiž môžeme tešiť na rovnaký 8 MPix senzor, ktorý bol prvý krát predstavený už na iPhone 4S.

Takže v časoch, keď ostatné firmy pomaly ale isto atakujú 20 Mpix hranicu Apple tvrdošijne zostáva sedieť na 8 Mpix hranici… vraj. Nič nebude isté, dokým to nebude oficiálne potvrdené. Každopádne, po predstavení iPhonu 5S Apple vylepšil fotoaparát tým, že zväčšil veľkosť senzora o 15%, použil lepší objektív a vymyslel celkom dobrú softvérovú stabilizáciu obrazu založenú na spolupráci s gyroskopom vo vnútri smartfónu.

Konať sa nemá ani hardvérová optická stabilizácia obrazu

Po predstavení sa hneď v septembri začali rojiť dohady o nadchádzajúcom 10 MPix senzore a dokonca aj hardvérovej optickej stabilizácii obrazu. Do však dnes vyzerá stále menej a menej pravdepodobne. Miesto toho možno Apple predstaví vymeniteľné objektívy a podobné vychytávky.

Bude zaujímavé sledovať, ako sa táto situácia vyvinie. Fotoaparát je totiž veľmi dôležitou súčasťou smartfónu a jeho zanedbanie môže ovplyvniť celkové predaje (a tým pádom aj predaje Android telefónov).

Čo na to hovoríte? Myslíte si, že Apple tak trochu zaspal na vavrínoch alebo je to dobrý krok?