Úvod Dohady Huawei možno koncom leta predstaví smartfón s 5″ QHD displejom

Huawei možno koncom leta predstaví smartfón s 5″ QHD displejom

0
Huawei

Na MWC nám spoločnosť Huawei predstavila niekoľko zaujímavých zariadení. Najviac sa hovorilo o high-end tablete MediaPad X1, no zaujímavý bol aj inteligentný náramok TalkBand, ktorý poslúži zároveň aj ako bluetooth slúchadlo. Nedostali sme však to, čo sme chceli najviac, nasledovníka Huawei Ascend D3.

Dnes sa na internet dostala správa, že firma pre nás možno chystá svoj prvý smartfón s QHD displejom. Asi to nebude Ascend D3, no veľmi pravdepodobne ďalšie zariadenie z D-série. Okrem iného má tento hypotetický Ascend D4 ponúknuť aj osemjadrový procesor HiSilicon K3V3 a predávať by sa mal za 630 dolárov/eur.

Ascend D4 s 5″ QHD (2560 x 1440p) displejom ponúkne najvyššie rozlíšenie na trhu, pričom by teoreticky mohol predbehnúť aj Oppo Find 7. Či je to iba marketing, alebo takéto rozlíšenie skutočne potrebujete už musíte rozhodnúť vy. Predtým, než však budete postavení pred takéto rozhodnutie sa môžete tešiť ešte na jeden smartfón od Huawei. Je ním Ascend P7 a snáď príde na trh už v máji/júni.

Čo hovoríte na možný smartfón s 5″ QHD displejom? Je také vysoké rozlíšenie vôbec nutné?