Úvod Výrobcovia HTC OFICIÁLNE: HTC predstavil HTC One (M8), novú vlajkovú loď pre 2014. Tu...

OFICIÁLNE: HTC predstavil HTC One (M8), novú vlajkovú loď pre 2014. Tu je všetko, čo potrebujete vedieť

51

HTCdnes predstavil svoju novú vlajkovú loď, HTC One (M8), ktorá prevezme žezlo od minuloročného kráľa, HTC One. Predstavenie sa konalo v americkom New Yorku a britskom Londýne.

HTC One (M8) je smartfón, ktorý si toho od svojho predchodcu veľa požičal a zároveň sa snaží opraviť to, v čom jeho predchodca až taký dobrý nebol. Vyrobený je opäť z kovu, pričom tentokrát už po bokoch nehľadajte polykarbonát, keďže ten bol nahradený konštrukciou, ktorá sa priam obmotáva okolo hrany. Výsledok je zhruba taký, že keď telefón držíte v ruke, necítite žiadne hrany. HTC One (M8) okrem toho začal používať softvérové tlačidlá, čo je oproti minuloročným kapacitným obrovská zmena.

Čo sa špecifikácií týka, tam HTC stavil na 5 palcový Super LCD 3 displej s 1080p rozlíšením. Pod kapotou mu tiká 2,3GHz procesorom Snapdragon 801, ktorému sekundujú 2GB RAM. Na palube sa okrem toho nachádza aj 2 600mAh batéria, 16, alebo 32GB úložiska a chýbať samozrejme nemôže ani novinka, „Duo“ fotoaparát.

Možno sa pýtate, čo to vlastne je ten nový „Duo“ fotoaparát? Dobrá otázka. HTC na zadnú stranu pridal druhý, sekundárny fotoaparát, ktorý sa snaží vylepšiť ich – už tradičný – ultrapixelový senzor. HTC tvrdí, že vďaka novej technológii bude vedieť nový fotoaparát zosnímať scénu, v ktorej sa nachádza tak, aby pochopil ako ďaleko sa od vás nachádzajú jednotlivé objekty, alebo osoby.

HTC však toho vylepšil oveľa viac. Spomenúť môžeme napríklad novinku v podobe „Motion Launch.“ Táto funkcia vám ponúka praktické, gestami ovládané skratky. Funkcia Motion Launch umožňuje telefónu okamžite zistiť polohu a pohyb vďaka vstavaným snímačom pohybu, ktoré vám umožnia interakciu s telefón aj bez zapnutia displeja.

„Jednoducho prijmite telefónny hovor pomocou funkcie Auto Answer tak, že si ho priložíte k uchu bez toho, aby ste sa museli dotknúť displeja – praktické, ak vám telefón zazvoní, práve keď pracujete v záhrade alebo umývate riad. Dvakrát ťuknite na displej, ak ho chcete zapnúť alebo vypnúť,“ tvrdí HTC.

HTC okrem toho vylepšil aj batériu nového smartfónu. Veľkým vylepšením prešla vlastnosť, ktorá od majiteľov smartfónov dostáva najviac kritiky. Samozrejme hovoríme o výdrži. HTC One (M8) ponúka väčšiu, 2 600mAh batériu, ktorá zabezpečí, že vám telefón výdrží nabitý o 40% dlhšie, než minuloročný model.

HTC okrem toho predstavil aj režim extrémnej úspory energie. Tento režim ponúka výrazané zníženie spotreby, pričom pri úplnom nabití by vám telefón mal vydržať až 14 dní.

 

Prehľad špecifikácií HTC One (M8)

  • OS: Android 4.4.2 KitKat s HTC Sense 6.0
  • Čipset: Snapdragon 801 s jadrami o takte 2.3GHz
  • Grafický čip: Adreno 330
  • Pamäť: 2GB RAM a 16/32GB vnútornej pamäti
  • Displej: 5 palcový Full HD SuperLCD 3
  • Fotoaparáty: „Duo“ fotoaparát na zadnej strane a 5MPix na prednej strane
  • Ostatné: BoomSound reproduktory
  • Rozmery: 146,4 x 70,6 x 9,4 milimetra
  • Váha: 160 gramov

Ku koncu sa samozrejme dostávame k otázke ceny a dostupnosti. Predstaviteľ HTC počas predstavenia prezradil, že HTC One (M8) bude dostupný už dnes v USA a Kanade a vo vybraných obchodoch naprieč Londýnom. Do 10. apríla by sa zariadenie malo začať predávať v ďalších krajinách, medzi ktorými Slovensko bohužiaľ nie je. U nás sa novinka od HTC začne predávať až v tretej vlne, ktorá nastane v priebehu mája. Cena za toto zariadenie nie je celkom jasná, no nacenenie v zahraničí napovedá, že sa bude jednať o 600€ hranicu.

Oslovil vás nový HTC One, alebo ste naopak sklamaní?