Úvod Výrobcovia HTC HTC One (M8): TOP 5 vlastností, pre ktoré sa ho oplatí kúpiť

HTC One (M8): TOP 5 vlastností, pre ktoré sa ho oplatí kúpiť

11

Čerstvo predstavený HTC One pre rok 2014 si určite zaslúži patričnú dávku pozornosti a množstvo potencionálnych záujemcov o nový smartfón má relatívne slušnú dilemu.

Na trhu je nemenej schopná Xperia Z2, Samsung nedávno vyrukoval so svojím modelom Galaxy S5 nehovoriac o ostatných výrobcoch, ktorí možno neponúkajú až takú „dokonalosť“ ale tromfujú cenou.

Pozrite sa na päť najlepších vlastností, respektíve funkcií, ktoré Vás môžu presvedčiť o kúpe.

 

onem8-10-w

Fotoaparát a jeho funkcie

Dve optiky fotoaparátov na zadnej strane neponúka žiadna nová vlajková loď a rovnako ani „ultrapixel“ technológiu. HTC One je v tomto smere absolútne jedinečné, pričom vďaka duálnemu zachytávaniu snímok dokážete pracovať s hĺbkou fotografie a selektívne zaostrovať na hardvérovej úrovni.

LED blesk samotného hlavného fotoaparátu ponúka sedem tónov svietivosti, vďaka čomu by mali byť fotografie konzistentnejšie a vernejšie v zhoršených svetelných podmienkach.

 

onem8-13-w2

Zvuk

BoomSound je technológia, ktorú HTC prvý krát použilo pri minuloročnom HTC One a nevynechalo ju ani pri tohtoročnom vrcholovom smartfóne.

BoomSound dokáže z pomedzi dostupných smartfónov najlepšie reprodukovať hudbu a zvuky zo vstavaných reproduktorov a v novom HTC One je dokonca o 25 percent hlasnejšia, čo už je na smartfón naozaj slušné.

 

onem8-24-750-w

Sense 6

Predstavitelia HTC nazývajú vynovené užívateľské prostredie „šiesty zmysel“ a aj keď má každý inú predstavu o dobrom užívateľskom prostredí, Sense 6 patrí medzi špičku.

Je jednoduché, skvele optimalizované, prílišnú strohosť autori vylepšili možnosťou použitia farebných tém a vďaka službe BlinkFeed máte všetky potrebné informácie promptne a rovno pred očami. Okrem správ Vám HTC One (M8) dokáže odporučiť najlepšie reštaurácie vo vašom okolí vďaka integrácií Foursqare alebo vďaka podpore populárneho Fitbit trackera dokáže BlinkFeed držať krok s vašimi fitness aktivitami a aspektami zdravia.

Prostrediu ďalej pribudli gestá, takže teraz nemusíte pri odblokovaní stláčať tlačidlo napájania ale len poklepať po displeji a pri prichádzajúcom hovore stačí zariadenie priložiť k uchu a okamžite komunikujete bez potreby prijatia hovoru dotykom tlačidla a pod.

 

onem8-1-750-w

Konštrukcia

HTC One je vyrobený z hliníka rovnako ako predošlá generácia, pričom tento rok tvar zariadenia, hlavne bočných strán ešte zdokonalili a pri uchopení necítite žiadnu hranu.

Rovnako je nové HTC One vyrobené z menšieho počtu súčiastok čo mu môže ešte viac pridať na už aj tak veľmi dobrej konštrukčnej tuhosti.

 

onem8-25-750-w

Batéria

2600 mAh zrovna dych nevyrazí ale HTC oproti predošlej generácií navýšila kapacitu o rovných 300 mAh. Zároveň je nove One úspornejšie a podľa slov výrobcu vydrží HTC One (M8) pri živote až o 40 percent dlhšie oproti minuloročnému modelu.

Podľa prvých testov HTC One (M8) dokonca prekonalo aj smartfón LG G2, ktorý je povestný najlepšou výdržou batérie na trhu. Ak budete chcieť batériu naozaj extrémne šetriť, špeciálny režim Vám to umožní.

Obmedzí funkcie zariadenia okrem tých najpodstatnejších ako je volanie a SMS a pri plne nabitom stave dokáže byť zariadenie v pohotovosti až 14 dní.

Presvedčili by Vás tieto vlastnosti o kúpe alebo je to málo a priklonili by ste sa ku konkurencii?