Úvod Výrobcovia HTC HTC One M8 v redakcii: Naše prvé dojmy a vaše otázky

HTC One M8 v redakcii: Naše prvé dojmy a vaše otázky

29

Spoločnosť HTC po týždňoch plných uniknutých informácií konečne 25. marca predstavila svoju novú vlajkovú loď, HTC One M8. Po krátkom boji s predajcami sa dostala aj do našej redakcie a my vám teraz priblížime to, čo si o ňom myslíme. V diskusii pod článkom sa nás kľudne opýtajte na akékoľvek otázky ohľadom tohto zariadenia, zodpovieme všetky, na ktoré budeme mať odpoveď.

Poďme na to teda hneď z ostra. HTC One M8 dorazil v krabičke, ktorá je takmer identická k tej, v ktorej sa predáva minuloročný model. V nej sa už však nachádza nový model, HTC One M8, ktorý je umiestnený na ľavej strane.

HTC sa podarilo vylepšiť niečo, o čom sme si mysleli, že sa vylepšiť nedá. Konštrukciu HTC One, ktorá pozostávala zo 70% hliníka úplne prekopali, pričom na novom One M8 pozostáva z hliníka už z 90%.

Po otvorení krabičky na nás okamžite vykukol krásny 5 palcový Super LCD3 displej s 1080p rozlíšením, ktorý je prekrytý krycím sklom Corning Gorilla Glass 3. Jedná sa o podobný príbeh, ako v prípade HTC One M7.

onem8-10-w
onem8-12-w

Rovnako sa vrátili aj predné BoomSound reproduktory, ktoré sme minulý rok tak vychválili. A hádajte čo. tento rok sú ešte lepšie. Veľa ľudí šomre na to, že je kvôli nim telefón privysoký, ale pravda je taká, že som za ne vďačný.

Keď si do ruky zoberie nový One M8 prvýkrát, celkom vás možno prekvapí, aký ťažký je. Tento pocit, vás však okamžite prejde a to hneď potom, ako zistíte, že ste necítili samotnú váhu, ale kvalitnú jednoliatu konštrukciu.

Je nutné poznamenať, že nový HTC One M8 je približne o 1 centimeter vyšší a o pár milimetrov širší než minuloročný One, pričom hrúbka je približne rovnaká. Nový One sa však v ruke drží oveľa príjemnejšie a to vďaka jeho tvarovanej zadnej strane, ktorá vám padne do ruky ako uliata.

onem8-13-w

Spomenúť musím aj to, že hneď po zapnutí sa telefón automaticky aktualizoval na najnovšiu verziu a hneď zo začiatku začalo všetko fungovať tak ako má, vrátane Motion Launch, teda ovládania gestami. Či už je to dvojtap na displej, alebo swipnutie zľava, či sprava, všetko funguje.

Po aktualizácii systému sa aktualizovali aj všetky aplikácie. HTC One M8 beží na najnovšom Android 4.4.2 KitKat, ktorý je obalený najnovšou verziou nadstavby HTC Sense 6.0. Z prvých pár hodín používania musím uznať, že rýchlejší Sense som zatiaľ nemal možnosť vyskúšať. Rýchlosťou by som ho dokonca prirovnal k Nexus 5.

Nakoniec si zrekapitulujme základné špecifikácie. HTC One M8 ponúka, ako sme už spomenuli, 5 palcový Full HD displej pokrytý ochranným sklom Corning Gorilla Glass 3, čipsetom Snapdragon 801 s jadrami o takte 2.3GHz, 2GB RAM a model, ktorý testujeme ponúka 16GB vnútornej pamäti. Na zadnej strane sa vyníma 4MPix senzor s ultrapixelovou technológiou, o ktorom HTC tvrdí, že je to narozdiel od One M7 úplne iný senzor.

 

onem8-14-w onem8-15-w onem8-16-w onem8-17-w

 

Nad ním však nájdeme úplnú novinku, nachádza sa tam totiž malý fotoaparát, ktorý sníma hĺbku poľa, vďaka čomu vie určiť, ktoré objekty sú k vám bližšie a ktoré sú naopak ďalej. Na prednej strane sa nachádza 5MPix fotoaparát. Celú „show“ poháňa 2 600mAh lítium-polymérová batéria.

Viac sa však už dozviete v našej plnej recenzii, ktorá bude na AndroidPortal.sk dostupná o niekoľko dní. Akékoľvek otázky ohľadom tohto zariadenia privítame v diskusii nižšie, pokúsime sa ich zodpovedať čo najpresnejšie.

[pro_ad_display_adzone id="165031"]