Úvod Smartphony Dohady Toto je dôvod prečo má nový HTC One dva fotoaparáty, stáť bude...

Toto je dôvod prečo má nový HTC One dva fotoaparáty, stáť bude 550€

56

HTCuž od predstavenia originálneho HTC One experimentuje s tým, ako vylepšiť zadný fotoaparát, za čo sme mu vďační. Svojim spôsobom totiž zvýšil medzi výrobcami snahu vyrobiť čo najlepší senzor.

Tento rok opäť prekvapil, keď na zadnú stranu svojho nového One dokázal vtesnať hneď dva fotoaparáty. Vďaka austrálskemu operátorovi Telstra už máme vysvetlenie prečo to tak spravil a na čo budú tieto dva fotoaparáty slúžiť.

Jednať sa má o tzv. „Duo Camera“ pričom majitelia si budú môcť vybrať bod na obrazovke, na ktorý telefón zaostrí, zatiaľ čo jeho pozadie rozmaže, čím vytvorí známy ‚bokeh‘ efekt. Fotoaparát bude schopný vytvoriť aj „3D efekty,“ no čo pod tým presne myslia zatiaľ nie je jasné.

Možnosť preostriť snímku po jej odfotení sa stala populárna po tom, ako ju predstavila Nokia v ich aplikácii Refocus. Vďaka jej popularite sa ju rozhodli do svojich zariadení zahrnúť všetci výrobcovia, vrátane Samsungu (Galaxy S5), Sony (Xperia Z2) a LG (G Pro 2). Fotoaparáty na HTC One však budú podľa všetkého fungovať úplne inak, čím by teoreticky mohli vyprodukovať ešte krajšie fotografie.

novyoneletak
Leták austrálskeho operátora Telstra
Na to, či sa HTC tento risk vyplatil si budeme musieť počkať. O presnejších špecifikáciách fotoaparátu na novom HTC One zatiaľ nemáme ďalšie informácie.

Dostupný začiatkom apríla za 550€?

Na letáčiku operátora Telstra sa však objavili ďalšie informácie ohľadom zvyšku zariadenia. Opäť sa uvádza veľkosť displeja 5 palcov pri rozlíšení 1080p, BoomSound reproduktory a čo je zaujímavé, obsiahnutá by mala byť aj funkcia prebudenia pri dvojitom poklepaní po displeji, ktorou disponujú zariadenia výrobcu LG.

Zariadenie bude predstavené už o 2 týždne, teda 25. marca, pričom dostupné by malo byť už začiatkom apríla, ešte pred Galaxy S5. Čo sa ceny týka, v Austrálii sa bude predávať za 840 austrálskych dolárov, čo je približne 550 eur. Verme, že takáto cena bude platiť aj pre Slovensko.

[poll id=“228″]