Úvod Aplikácie TIP: Zlepšite výkon prehliadača Chrome pre Android

TIP: Zlepšite výkon prehliadača Chrome pre Android

2

Tak ako na desktopoch aj na mobilných zariadeniach vládne prehliadačom webových stránok známy Google produkt Chrome.

Konkrétne Chrome pre Android spĺňa všetky podmienky pre moderný a intuitívny webový prehliadač, občas však za konkurenciou zaostával výkonom, čo zapríčinilo nie príliš hladké prezeranie webu pri napríklad rolovaní alebo prepínaní kariet.

Autori za posledné mesiace vydali niekoľko aktualizácií prehliadača Chrome pre Android, ktoré tento problém z časti eliminovali.

Výkon samotného prehliadača však dokážete zlepšiť aj vy, jednoduchou zmenou v špecifických nastaveniach.

Do adresného (URL) riadka zadajte chrome://flags/ a následne sa pred vami objaví bohatý zoznam rôznych nastavení. Zrolujte nižšie a nájdite položku: Maximálna veľkosť dlaždice pre záujmové oblasti. Kliknite na roletové menu, zmeňte nastavenie na hodnotu 512 a reštartujte prehliadač.

Screenshot_2014-03-31-16-21-30 Screenshot_2014-03-31-16-21-37

Trik spočíva v uvoľnení väčšej pamäte pre prehliadač Chrome a ten následne môže načítavať do tejto pamäte viac dát počnúc zložitejšími stránkami, ich prvkami, obsahom a podobne. Tým pádom by operácie s nimi mali byť plynulejšie, rýchlejšie a užívateľsky príjemnejšie.

Teoretický negatívny efekt tohto nastavenia je, že ostatné nainštalované aplikácie môžu mať k dispozícii menej pamäte RAM. Trik teda jednoducho vyskúšajte a ak pôjde prehliadač rýchlejšie bez zmeny „svižnosti“ v ostatných aplikáciach, všetko je v poriadku. Inak skúste zmeniť nastavenie na hodnotu 256 a opäť vyskúšajte.

Užívateľské skúsenosti sa samozrejme budú líšiť v závislosti od konkrétneho zariadenia a preto nám v diskusii zanechajte názor, či ste postrehli zlepšenie a na akom zariadení.

zdroj: AN