Úvod Výrobcovia Google Google začal predávať rýchlejšiu 9W nabíjačku pre Nexusy

Google začal predávať rýchlejšiu 9W nabíjačku pre Nexusy

11

Google je v poskytovaní príslušenstva pre svoje zariadenia radu Nexus čoraz lepší a lepší. Nemôžeme povedať, že je stopercentný, keďže sem tam sa stane, že príslušenstvo je dostupné až pár mesiacov po predstavení zariadenia. Najnovšie príslušenstvo, ktoré Google začal predávať práve dnes, je oficiálna Nexus nabíjačka.

Nabíjačka je – takmer – taká istá, ako každá iná v tom zmysle, že vám nabije zariadenie a nič iné. Čo je však zaujímavé je to, že je kompatibilná s Nexus 4, 5, 10 a oboma modelmi Nexus 7. Okrem toho ponúka až 9 wattov nabíjacieho výkonu, vďaka čomu by sa vám telefóny mali nabiť o čosi rýchlejšie. Pri tabletoch si až tak istí nie sme, keďže Nexus 7 sa začal predávať s 10W nabíjačkou. Narozdiel od tých, s ktorými prichádzajú zariadenia je táto nabíjačka v jednom kuse a tak sa z nej microUSB káblik nedá odpojiť.

Nabíjačka je už dostupná v obchodoch Google Play, ktoré podporujú nákupy zariadení. V UK si nabíjačku kúpite za £9,99, zatiaľ čo v Nemecku je jej cena 14,99€, k čomu si samozrejme musíte pripočítať poštovné. Aké príslušenstvo ste si k vášmu telefónu dokúpili vy?