Úvod Dohady Samsung Galaxy S5 Zoom má byť oveľa tenší, ako jeho predchodca

Samsung Galaxy S5 Zoom má byť oveľa tenší, ako jeho predchodca

1

Zatiaľ nie je jasné, či opäť uvidíme toľko variácií vlajkovej lode Samsungu, ako minulý rok. Potrebujeme napríklad S5 Active? Veď už samotná „espäťka“ má certifikáciu IP 67. Vyzerá to tak, že minimálne dvoch smartfónov sa ešte dočkáme. Ide samozrejme o Galaxy S5 Mini a Galaxy S5 Zoom. Práve o druhom menovanom sme sa dnes dozvedeli celkom zaujímavé fakty.

V prvom rade ide o konkrétne špecifikácie. S5 Zoom by mal nadchnúť 4,8″ HD (720p) displejom, štvorjadrovým 1,6 GHz procesorom, 2 GB pamäte RAM a najnovším Androidom. Najdôležitejší je však fotoaparát. Ten by mal mať narozdiel od minuloročného 16 MPix modelu rozlíšenie až 20 MPix, desaťnásobný optický zoom, stabilizáciu obrazu a nesmieme zabudnúť ani na xenónový blesk.

Galaxy S5 Zoom

Najzaujímavejšia je však správa o oveľa tenšom dizajne. Čo to znamená momentálne nevieme, ale minuloročný 15,25 mm hrubý smartfón ktorého objektív trčal ešte o trochu viac sa skôr podobal na fotoaparát. Ostáva nám iba dúfať, že tento rok Galaxy S5 Zoom otočí kormidlom k dizajnu pripomínajúcemu smartfón. Minuloročný neúspech bol snáď pre Samsung dostatočným varovaním, aby svoje chyby viac neopakoval.

Čo na to hovoríte? Kúpili by ste si Galaxy S5 Zoom ak by sa viac podobal na smartfón?