Úvod Novinky Samsung Galaxy S5 mini: Sklamanie v podobe 4.5″ displeja, 1.5GB RAM a...

Samsung Galaxy S5 mini: Sklamanie v podobe 4.5″ displeja, 1.5GB RAM a 8GB vnútornej pamäti

7

Podobne ako tomu bolo v prípade Galaxy S III a Galaxy S4, aj najnovšia vlajková loď juhokórejského výrobcu by mala dostať svoju „mini“ verziu. Až doteraz sme dúfali, že by sa Samsung mohol inšpirovať odvážnym japonským výrobcom, ktorý všetky high-end špecifikácie vlajkovej lodi poukladal do zariadenia, ktorého displej nepresahuje 4,3 palca – Xperia Z1 Compact.

Galaxy S5 mini so sebou teda neprinesie len mini veľkosť alebo aj mini špecifikácie. Podľa informácií, ktoré máme momentálne k dispozícii má Galaxy S5 mini ponúknuť 4,5 palcový displej s rozlíšením 960 x 540 pixelov (245ppi), Snapdragon 410 s architektúrou ARMv8 Cortex-A53 a podporou 64bit a grafickým čipom Adreno 306. Jadrá procesoru by mali tikať na 1.4GHz.

galaxys5s5mini

Neoficiálny render

Pod kapotou nájdeme aj 1.5GB operačnej pamäti a 8GB úložiska s podporou microSD kariet. Na zadnej strane sa má pritom nachádzať 8MPix senzor. Samozrejme, špecifikácie bez ceny nemôžeme nijak ohodnotiť, no pokiaľ tomuto zariadeniu Samsung nahodí podobnú štartovnú cenu ako v prípade Galaxy S4 mini (približne 460€), veľmi dobré hodnotenie by si v žiadnom prípade nezaslúžil.

Čo vy na to? Ako by mala podľa vás vyzerať „mini“ verzia vlajkovej lodi?