Úvod Smartphony Aktualizácie AKTUÁLNE: Samsung Galaxy S4 dostáva aktualizáciu na Android 4.4.2 KitKat (Orange +...

AKTUÁLNE: Samsung Galaxy S4 dostáva aktualizáciu na Android 4.4.2 KitKat (Orange + Telekom + O2)

124

Tak a je to konečne tu. Samsung konečne sprístupnil aktualizáciu aj pre slovenské kusy Galaxy S4, ktoré postupne začali dostávať aktualizáciu na Android 4.4 KitKat.

Či je aktualizácia dostupná aj pre váš kus si môžete overiť veľmi jednoducho. Stačí ak zamierite do nastavení zariadenia, kliknete na ďalšie – Informácie o zariadení – Aktualizácia softvéru a stlačíte aktualizovať.

Najnovšia aktualizácia na Android 4.4.2 KitKat prináša len malé zmeny užívateľské prostredia. Najviac si majitelia minuloročnej vlajkovej lodi Samsungu všimnú bielych ikoniek v notifikačnej lište, ktoré nahradia farebné ikonky, ktoré Samsung vo svojich zariadeniach používal doteraz.

s4kitkat3

Telefón by mal byť po aktualizácii svižnejší, čo sa prejavilo aj na lepšom výsledku v benchmarkoch. Samsung okrem toho vylepšil aj uzamykaciu obrazovku, do ktorej pridal ikonku fotoaparátu, ktorá Vás okamžite zoberie do aplikácie fotoaparátu. Pokiaľ si pustíte pesničku, titulný obrázok albumu – pokiaľ je dostupný – odteraz zaberie celý displej. Vylepšenia sa dočkala aj klávesnica, hlavne keď telefón držíte na šírku.

Zatiaľ máme potvrdenú aktualizáciu len pre modely zakúpené v u operátora O2, no je dosť možné, že sú dostupné aj na ďalších verziách. Dostali ste aktualizáciu aj vy?

Aktualizácia: Naši čitatelia potvrdili aj aktualizáciu pre Galaxy S4 zakúpené v Orange.

Aktualizácia 2: Vďaka našim čitateľom máme potvrdené, že aktualizáciu dostávajú aj kusy zakúpené v Telekome. Aktualizáciu majú rovnako dostávať aj kusy zakúpené mimo operátorov.

Ďakujeme všetkým za informácie!