Úvod Novinky Európska únia chce donútiť Apple, aby používal rovnaké nabíjačky ako Android smartfóny

Európska únia chce donútiť Apple, aby používal rovnaké nabíjačky ako Android smartfóny

52

Ak ste jeden z tých ľudí, ktorí vo svojom každodennom živote používajú ako Android, tak aj produkt od Apple, určite nám dáte za pravdu, že situácia s nabíjačkami nie je vždy vyhovujúca. Android výrobcovia sa dohodli a začali využívať microUSB na takmer všetkých svojich zariadeniach. Apple však s týmto nesúhlasí a stále využíva svoj vlastný štandard. To sa však už možno čoskoro zmení. Európska únia sa totiž snaží presadiť nový zákon, ktorý by vytvoril zjednotený štandard pre všetky mobilné zariadenia.

Nejedná sa pritom len o menej problémov s nájdením tej správnej nabíjačky. Európska únia tak totiž údajne robí aj z dôvodu zníženia počtu nabíjačiek, ktoré sa nachádzajú v takmer každej domácnosti. Ak by jedna nabíjačka dokázala nabiť všetky zariadenia, nutnosť vlastniť viac kusov by sa rapídne znížila.

Ak by sa zákon podarilo schváliť, štandardom by sa s veľkou pravdepodobnosťou stal microUSB, keďže toto rozhranie používa drvivá väčšina smartfónov. Problém by to samozrejme bol pre Apple, ktorý má vlastný typ nabíjačky, ako aj pre Nokiu, keďže tá pre niektoré zo svojich smartfónov a tabletov taktiež vyvinula vlastné riešenie.

Čo hovoríte na takýto návrh? Mali by všetci výrobcovia používať rovnaký štandard pre svoje zariadenia bez ohľadu na to, o akú platformu sa jedná?