Úvod Hry Autor Flappy Bird premýšľa nad tým, že by opäť sprístupnil návykovú hru

Autor Flappy Bird premýšľa nad tým, že by opäť sprístupnil návykovú hru

1

Od momentu, kedy autor masívne populárnej hry Flappy Bird, ktorá spôsobovala frustrácie miliónov ľudí svoju kreáciu vymazal z Google Play a App Store prešiel niečo vyše mesiac. Z ničoho nič sa objavil v rozhovore pre magazín Rolling Stone, v ktorom priznal, že momentálne zvažuje opätovné sprístupnenie chytľavej hry. Ak by tak spravil, tak podľa slov autora, jedine s upozornením, aby si od hry ľudia dali sem tam prestávku. To bol, koniec koncov, dôvod prečo sa rozhodol hru stiahnuť – nechcel, aby boli na nej ľudia závislí.

Okrem plánov pre budúcnosť ďalej priznal čo ho motivovalo a inšpirovalo. Nguyen tvrdí, že za jednoduchým dizajnom stojí životný štýl ľudí v domovskom Hanoji, kde býva. Okrem toho Nguyen nabral inšpiráciu aj v náročnej hre ‚paddleball,‘ v ktorej bolo taktiež extrémne ťažké uspieť.

Či sa už hra opäť objaví vo virtuálnych obchodoch, alebo nie, je jasné, že mladý Dong Nguyen je šikovnejší, než to na prvý pohľad môže vyzerať. Hrali ste Flappy Bird, alebo ste sa tejto hre radšej vyhli?