Úvod Konkurencia Apple Apple kradne inžinierov HTC v snahe zrýchliť vývoj nových iPhonov

Apple kradne inžinierov HTC v snahe zrýchliť vývoj nových iPhonov

7

Svet technológií je čoraz rýchlejší. Android výrobcovia totiž začali predstavovať vlajkové lode každých 6 mesiacov, čím zvýšili nároky na svojich zamestnancov. Mnohí z nich, ako napríklad Sony a Samsung s tým problém nemajú. Stačí sa pozrieť na najnovšie produkty alá Galaxy S4, Note 3 a Galaxy S5, resp. Xperia Z, Z1 a Z2, ktoré boli predstavené približne v priebehu roka.

To, že Android výrobcovia takto tlačia na pílu sa prejavilo aj na snahe Apple posilniť svoje rady tým, že začali hľadať ich budúcich zamestnancov. Podľa denníka The Wall Street Journal sa rozhodli osloviť inžinierov, ktorí pracujú pre HTC a to na individuálnej báze.

Táto snaha získať čo najviac šikovných zamestnancov začala ešte v druhej polovici minulého roka, pričom pre Apple ich už v Ázii pracuje viac ako 600.

The Wall Street Journal pritom ďalej podotýka, že Apple nezamestnal len inžinierov, ktorí budú pracovať na novom dotykovom displeji, fotoaparáte, ale aj ľudí, ktorí budú zodpovední za riadenie dodávateľského reťazca.

Apple sa počas minulého roka rozrástol z 72 800 zamestnancov na 80 300 zamestnancov, pričom podobný rast by mal pokračovať aj tento rok.