Úvod Výrobcovia Acer Acer urobí smartfón s Windows Phone, ak WP dosiahne 15% podiel v...

Acer urobí smartfón s Windows Phone, ak WP dosiahne 15% podiel v Európe

1

Spoločnosť Acer sa momentálne sústredí výlučne na smartfóny, ktoré využívajú operačný systém Android a služby od Google. Firma sa však vyjadrila, že ak by Windows Phone dosiahol v Európe 15% podiel, prispeje svojou troškou a opäť začne vyrábať telefóny s OS od Microsoftu.

Zatiaľ posledným smartfónom od Acer s WP je Acer Allegro. Od jeho predstavenia však uplynuli už tri roky. Možno čoskoro príde čas na ďalší kúsok, zatiaľ však firma nechce riskovať a najprv sa uistí, že táto platforma stále rastie.

Teoreticky je celkom možné, že o rok, možno o dva bude v Európe 15% mobilných zariadení poháňaných práve operačným systémom od Microsoftu. Podľa posledných štatistík sa totiž predaje WP za posledný rok zvýšili o 100%. To spôsobila hlavne drastická cenová politika Nokie.

acerwp

Uvidíme, ako to nakoniec dopadne. Každopádne, vo svete operačných systémov rozhodne potrebujeme viac hráčov. iOS si kope na svojom vlastnom piesočku a prakticky všade jasne kraľuje Android. Viac zaujímavých zariadení s Windows Phone od značiek ako Samsung, Sony a aj Acer by určite pomohlo rastu tohto OS a v konečnom dôsledku by sme o pár rokov mohli mať na trhu ďalšieho giganta.

Napriek tomu že sme AndroidPortal si myslíme, že konkurencia môže vývoj iba urýchliť a Microsoftu/Nokii ticho fandíme.

Prijali by ste smartfón s WP od Acer?