Úvod Novinky ZTE Grand Memo II: Android 4.4, obrovský displej a poriadna batéria

ZTE Grand Memo II: Android 4.4, obrovský displej a poriadna batéria

5

Čínsky výrobca ZTE predstavil na podujatí MWC 2014 v Barcelone nástupcu phabletu Grand Memo, pričom v novej generácii narástol displej ako aj batéria.

Displej zariadenia Grand Memo II má teraz 6 palcov a pokrýva až 80 percent plochy predného panela smartfónu. Trochu zamrzí „klasické“ rozlíšenie 1280 x 720 obrazových bodov, čoho pozitívom ale bude zrejme nižšia cena samotného smartfónu.

Vzhľadom na veľkosť displeja sa môže Grand Memo II pochváliť rozmermi 161,5 x 83 x 7,2 mm a na palube nájdeme Android v najnovšej verzii 4.4 KitKat.

Výrobca ZTE svoj nový produkt ďalej vybavil LTE konektivitou, 13 Mpix BSI snímačom, 5 Mpix prednou kamerou, procesorom Snapdragon 400, 2 GB RAM a 16 GB internou pamäťou.

Vďaka 3200 mAh batérii a jedinečnými softvérovými nástrojmi na úsporu energie dokáže nové Grand Memo II prehrávať HD video až 16 hodín, prehrávať hudbu až 72 hodín a v bežnej prevádzke podľa slov výrobcu vydrží na jedno nabitie niekoľko dní.

Zariadenie bude k dispozícii od apríla najskôr v domovskej Číne a na rad príde aj USA, Európa a ostatné ázijské krajiny.

Cena je zo strategických dôvodov zatiaľ neznáma, no je viac ako isté, že sa bude jednať o jeden z najlacnejších phabletov na trhu.

ZTE-Grand-Memo-II-Android-44-KitKat-MWC-2014

zdroj: PhoneArena