Úvod Novinky VIDEO: Spoločnosť Aero Gear demonštruje odolnosť zafírového skla pre smartfóny

VIDEO: Spoločnosť Aero Gear demonštruje odolnosť zafírového skla pre smartfóny

3

V súčasnej dobe sa na väčšine smartfónov po nejakej dobe používania objaví na displeji viac či menej škrabancov, pričom sa majitelia tento jav snažia eliminovať napríklad používaním ochranných fólií alebo krytov.

Problém so škrabancami by však v blízkej budúcnosti mohlo vyriešiť používanie zafírových ochranných skiel displejov.

Zafír je druhý najtvrdší materiál na zemi hneď po diamante a teoreticky je teda displej poškriabateľný iba diamantom. Jeho výhodou je zatiaľ nepremrštená cena na trhu s nerastnými komoditami, takže by sa masová výroba ochranných skiel pre smartfóny nemala výrazne preniesť do konečnej ceny zariadenia.

Dohady hovoria, že zafírovým sklom bude vybavená ďalšia generácia iPhone-u od Apple, o čom svedčí aj patentová prihláška spoločnosti na výrobu práve takéhoto skla.

Spoločnosť Aero Gear vybavila iPhone 5S ochrannou vrstvou práve z tohto materiálu a ako ukážku odolnosti povrchu sa rozhodla smartfón doslova „pretiahnuť“ betónovým blokom.

Po odstránení nečistôt zostal povrch samozrejme bez poškodenia. Pozrite si nasledujúce video.

[embedvideo id=“ZdRaQhLD4x8″ website=“youtube“]

Dúfame, že sa k „zafírovej“ alternatíve odhodlajú aj ostatní výrobcovia smartfónov, respektíve ochranných prostriedkov pre mobilné zariadenia a zbavíme sa tak nadobro škrabancov.

zdroj: PhoneArena