Úvod Aplikácie TOP 10 aplikácií pre zlepšenie produktivity

TOP 10 aplikácií pre zlepšenie produktivity

2

Smartfóny a tablety čoraz viac vytláčajú stolové počítače ako aj notebooky a okrem zábavy či multimédií ich používame pri práci a štúdiu.

Aby bola naša produktivita v práci či v škole na čo najlepšej úrovni, mali by sme používať kvalitné nástroje a aplikácie, ktoré nám k tomu dopomôžu. Pozrite si nasledujúci zoznam aplikácií, ktoré nám umožnia rýchlo a jednoducho písať poznámky, pracovať s rôznymi súbormi a všeobecne riadiť našu produktívnu činnosť.

 

Quickoffice

pic(010)

Ak chcete naozaj dokonalý kancelársky balík pre Android, veľa možností na výber nemáte. Quickoffice patrí k špičke a umožňuje vytvárať a editovať súbory známych programov Word, Excel, PowerPoint a dokáže čítať aj PDF dokumenty. Vďaka tesnej integrácii so službami Google, môžete pristupovať k materiálom prostredníctvom cloudu Google Drive.

[app]com.quickoffice.android[/app]

 

JotterPad X: Writer

Táto aplikácia bola vytvorená hlavne pre študentov a ľudí, ktorí často vytvárajú zdĺhavejšie texty. Jedná sa o skvelý nástroj na písanie vo funkčnom dizajne bez zbytočných prvkov, tlačidiel a podobne, pričom svoj výtovor dokážete exportovať do PDF podoby a synchronizovať s Dropbox službou.

[app]com.jotterpad.x[/app]

 

qPDF Viewer

pic(009)

PDF súbory sú dnes neoddeliteľnou súčasťou práce, štúdia či samotnej produktivity užívateľov. Tento nástroj má v rámci čítania a editácie PDF súborov najväčší potenciál a obsahuje množstvo funkcií, ktoré sú k dispozícii v rýchlom a intuitívnom prostredí.

[app]com.qoppa.activities.viewer[/app]

 

Google Keep
pic(008)
Jedna z najdokonalejších „poznámkových“ aplikácií a rovno od Google-u. Hlasové, textové poznámky, obrázky, to-do list všetko prostredníctvom farebných widgetov a priamou synchronizáciou s Chrome, takže budete k svojim myšlienkam vedieť pristupovať a upravovať ich ako so smartfónu a tabletu tak z počítača.

[app]com.google.android.keep[/app]

 

Evernote

Kto hľadá viac ako len písanie poznámok, nainštaluje Evernote. Aplikácia sa stala obľúbenou hlavne vďaka spoľahlivej synchronizácii a množstvu integrovaných nástrojov a aplikácií. Môžete ukladať a zdieľať poznámky, obrázky a linky, ale dokážete aj pracovať na jednom dokumente súčasne s kolegom či spolužiakom. Proti neoprávnenému vstupu pomôže ochrana PIN kódom.

[app]com.evernote[/app]

 

Any.do
pic(007)
Pokiaľ často zabúdate, vďaka Any.do sa to už nestane. Veľmi elegantné rozhranie Vám umožní vytvárať tzv. to-do listy a medzi zaujímavé nástroje patrí napríklad prevod reči na text, takže môžete naplánované úlohy dokonca diktovať.

[app]com.anydo[/app]

 

Tasks

Task má v podstate rovnakú úlohu ako predošlá aplikácia, no jeho rozhranie bolo navrhnuté tak, aby zodpovedalo súčasným trendom natívnych Android aplikácií. Ovládanie je rýchle, jednoduché a nástroj ponúka synchronizáciu s Google službami.

[app]ch.teamtasks.tasks.paid[/app]

 

Timetable
pic(006)
Na platforme iOS nájdeme mnoho aplikácií určených pre študentov, no pri Android je to ťažšie. Timetable je svetlou výnimkou a dokážete si tak vytvárať skvelé rozvrhy, domáce úlohy, informácie o nadchádzajúcich skúškach a rozhranie skvele dopĺňajú dva plne prispôsobiteľné widgety.

[app]com.gabrielittner.timetable[/app]

 

Calendar++
pic(005)
Síce platený ale o to prepracovanejší kalendár s integráciou už spomínanej Task aplikácie alebo s možnosťou vytvárania zoznamu úloh a podobne. Dizajn aplikácie je užívateľsky príjemný, nechýbajú widgety a Calendar++ dokáže nahradiť viac aplikácií v rámci jedného nástroja.

[app]org.aylians.cpp[/app]

 

Cal

Tento kalendár majú na svedomí tvorcovia aplikácie Any.do a jedná sa asi o najkrajší aký môžeme v Play Store nájsť. Hladké animácie, intuitívne funkcie, farebné štýly…synchronizácia s Google kalendárom a Microsoft Exchange je samozrejmosťou, pričom je aplikácia úplne zadarmo.

[app]com.anydo.cal[/app]

zdroj: theultralinx.com