Úvod Konkurencia Apple Šéf Apple: Skúsenosti s Android tabletmi sú mizerné, chýbajú im optimalizované aplikácie

Šéf Apple: Skúsenosti s Android tabletmi sú mizerné, chýbajú im optimalizované aplikácie

27

Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti s logom nahryznutého jabĺčka – Tima Cooka – sú Android aplikácie pre tablety, s výnimkou asi jednej tisícky, len roztiahnuté aplikácie pre smartfóny. Chýbať im tak má optimalizácia na väčšie displeje, čo má byť jeden z dôvodov, prečo je používanie tabletov s operačným systémom Android tak strašné.

V rozhovore pre spravodajský web The Wall Street Journal šéf Apple kritizoval hrozné užívateľské skúsenosti s Android tabletmi, na čom má mať vinu aj spomínaná, nedostatočná optimalizácia. „Máme cez jeden milión aplikácií na iOS. Máme cez pol milóna, ktoré sú optimalizované pre iPad. Pol milióna v porovnaní s 1,000 pre Android tablety. To je jeden z dôvodov, hoci nie jediný, prečo sú skúsenosti na Android tabletoch tak mizerné, pretože aplikácia nie je nič viac ako len roztiahnutá aplikácia pre smartfón.

„Pracujeme na skvelých veciach“

Tim Cook pre WSJ porozprával čo-to aj o nedávnej akvizícii Motoroly Lenovom a stroho naznačil prácu na novinkách, vďaka ktorým má Apple vstúpiť v roku 2014 do novej produktovej kategórie. „K dispozícii budú nové kategórie a my momentálne pracujeme na skvelých veciach. Nebudeme zatiaľ o nich rozprávať„. S predajom Motoroly však nebol údajne prekvapený; šéf Apple považuje postup Google za úplne logickú transakciu. „Myslím si, že je skutočne ťažké robiť hardvér, softvér a ponúkať služby, a zároveň prepojiť všetky tieto veci dohromady. To je to, čo robí Apple špeciálnym„. Internetový gigant sa vždy prednostne zameriaval na ponuku služieb a vývoj softvéru – fyzické produkty boli iba ojedinelé a nebolo ich doteraz priveľa. Skvelým príkladom sú Nexus zariadenia, ktorých produkciu prevzali renomovaní výrobcovia.

Za produkty v novej kategórii môžeme považovať súčasne sa rozvíjajúci trend – tzv. nositeľne technológie. Na tie sa plánuje v tomto roku zamerať i dlhoročný výrobca top Android smartfónov – HTC. Nemal by byť však jediný. V kuloároch sa totižto nejakú tu dobu povráva o kórejskom Samsungu a jeho „super-tajných“ plánoch.

Vyzerá to teda tak, že sa už čoskoro dočkáme nie len jedného modelu inteligentných okuliarov či inteligentných hodiniek. Zaspať dobu by nepochybne pre technologické spoločnosti znamenalo prísť o lukratívne miestečko na spotrebiteľskom trhu a tým pádom aj o poriadne tučné zisky.

NAJNIŽŠIA CENA APPLE iPHONE 5S:

Zdroj: wsj.com via technobuffalo.com