Úvod Novinky Qualcomm stopol vývoj čipsetu Snapdragon 802, určeného pre UHD televízie

Qualcomm stopol vývoj čipsetu Snapdragon 802, určeného pre UHD televízie

1

Spoločnosť Qualcomm zrušila vývoj čipu Snapdragon 802,ktorý bol oznámený na začiatku tohto roka. Malo to byť prvé CPU plne prispôsobené pre Ultra HD inteligentné televízory a set-top boxy. Každopádne, kvôli slabému dopytu sa Qualcomm rozhodol tento čipset prestať „komercializovať“.

Rozhodli sme sa prestať podporovať Snapdragon 802, keďže sa ukázalo, že dopyt po procesoroch unikátne vyrábaných pre televízory je menší, než sa očakávalo,“ povedal Jon Carvill, bývalý vedúci verejných vzťahov firmy Qualcomm.

Táto zmena sa však našťastie bude týkať iba Snapdragonu 802, ostatné procesory vrátane 602A ďalej pokračujú. Snapdragon 802 mal mať štyri jadrá Krait taktované na 1,8 GHz, využívať mal GPU Adreno 330. Tiež mal podporovať „Hollywood Quality Video (HQV)“ teda technológiu, pri ktorej sa full HD videá konvertujú a vy ich môžete pozerať na Ultra HD obrazovkách. Toto rozhodnutie zasiahne AllJoyn framework, keďže táto firma totiž podporovala Snapdragon 802.

Čo hovoríte na zrušenie tohto čipu vy? Myslíte si že je to dobrý ťah? Znamená to že si Qualcomm na začiatku neurobil poriadny prieskum trhu, alebo je to predzvesť väčších zmien?

Zdroj: AndroidAuthority