Úvod Novinky Náramok Sony SmartBand prináša inovatívny spôsob, pre zaznamenanie životných udalostí

Náramok Sony SmartBand prináša inovatívny spôsob, pre zaznamenanie životných udalostí

0

Sony svoj nový náramok SmartBand predstavila ešte na CES 2014 v Las Vegas, no až teraz nám oznámili, že tento inovatívny kúsok technológie bude spolu s aplikáciou Lifelog dostupný od marca a to celosvetovo.

Na CES 2014 som predstavoval SmartWear zážitok ako koncept, ktorý vyjadruje pocit a zároveň pohyb – hýbať sa a byť pohnutý, dojatý,“ uviedol Kunimasa Suzuki. „Teraz už môžeme odhaliť, čo to presne znamená, keďže už na jar uvedieme na trh naše prvé produkty – náramok SmartBand a jeho inovatívne hlavné využitie, ktoré ide za hranice evidencie fitnes aktivít a životy užívateľov obohatí o pestrofarebné, vtipné a zábavné zážitky. Zábava je súčasťou ducha Sony – je to naša kultúra.

Sony okrem SmartBand predstavuje aj novú aplikáciu Lifelog, teda záznamník života. Sony tvrdí, že táto aplikácia spája zážitky z produktov SmartWear a umožňuje vám skúmať vašu minulosť, tešiť sa z prítomnosti a dokonca pomôže nájsť inšpiráciu pre budúcnosť.

SmartBand

Náramok SmartBand je v podstate jadro, ktoré môžete nosiť 24 hodín denne, keďže je plne vodeodolné o čom svedčí aj certifikácia IP58. Zo začiatku bude dostupný len v čiernej farbe, no neskôr bude dostupný aj v ďalších farbách, vrátane limitovanej „Brazílskej“ edície.

smartband3

Celkové fungovanie náramku SmartBand spolu s aplikáciou Lifelog je celkom jednoduché. Softvér a hardvér medzi sebou komunikujú cez Bluetooth, poprípade cez NFC, pričom dosah náramku je až 10 metrov. V prípade, ak stratíte signál, náramok vás na to upozorní zavibrovaním. Rovnako zavibruje, ak vám bude zvoniť telefón, alebo budete mať nový email, tweety, alebo iné upozornenie.

Ako sme už spomenuli, nový náramok bude dostupný už v marci, pričom už teraz sa dá predobjednať z oficiálneho webu Sony (zatiaľ len mimo Slovenska) za 99€.