Úvod Zariadenia Glass Americká polícia údajne testuje Google Glass. Dočkáme sa skutočných robocopov?

Americká polícia údajne testuje Google Glass. Dočkáme sa skutočných robocopov?

1

Kontroverzné okuliare Google Glass sa pomaličky prebojovávajú do našej spoločnosti. Po požiarnikoch ich totiž má testovať už aj polícia v americkom New York City. Informoval spravodajský web NYpost s odvolaním sa na bližšie nešpecifikované zdroje, činné v trestnom konaní.

Je to v počiatočných štádiách“ uviedol zdroj, „pár ľudí to testuje“ dodal. Inteligentné Google Glass umožnia policajtom vďaka integrovanej kamere a malému displeju v ich zornom poli identifikovať podozrivé osoby a poskytnú im tak v priebehu niekoľkých sekúnd potrebné informácie na vykonávanie práce, ako napríklad záznamy zo zatknutia. Google Glass môžu bezpečnostné zložky zároveň využiť aj na nahrávanie videa či zvuku pri interakcii s podozrivými.

„Zlých chlapcov môžete identifikovať okamžite“

Okuliare sú zatiaľ dostupné len prostredníctvom programu „Explorer„, do ktorého sa môže prihlásiť i široká verejnosť. Stačí mať viac ako 18 rokov a žiť v USA. Bezpečnostné zložky ani v tomto prípade netvoria výnimku, spoločnosť Google vraj s nimi priamo nespolupracuje pri testovaní inteligentných okuliarov proti kriminalite. Oficiálne informácie od NYPD nie sú v tejto chvíli momentálne k dispozícii.

Google Glass sa pred nedávnom dokonca ocitli v rukách populárnej animovanej postavičky – Homera Simpsona. Jeden celý diel seriálu Simpsonovci tak bol venovaný práve týmto inteligentným okuliarom od Google, kde si z nich a ich používania – ako inak – porobili aj trošku srandy.

Video – Používanie Google Glass

Zdroj: nypost.com, venturebeat.com