Úvod Smartphony Dohady Nokia X A110 (Normandy) na fotkách. Pozrite sa ako bude vyzerať Android...

Nokia X A110 (Normandy) na fotkách. Pozrite sa ako bude vyzerať Android v podaní Nokie

6

Nokia sa doteraz držala od Androidu bokom, keďže všetka ich pozornosť vďaka dohode s Microsoftom smerovala k Windows Phone. O Android telefóne značky Nokia však sníval nejeden priaznivec nových technológií a preto sa niet čomu čudovať, že teraz, keď máme vôbec prvý model takmer na dotyk, vyvoláva veľkú pozornosť.

Novinku sa podarilo odfotiť v Číne a vďaka novým fotografiám konečne získavame poriadny prehľad o tom, ako bude vyzerať jej nové rozhranie. Verte či neverte, stále sa jedná o Android.

Na prvý pohľad rozhodne pripomína rozhranie, ktoré nájdete na Windows Phone, pričom zo strany Microsoftu je to skvelý ťah ako ľuďom ukázať (ne)výhody ich používateľského rozhrania, ktoré je dostupné na zariadeniach s Windows Phone.

Pokračovanie článku pod fotografiami

1 2

Veľkou nevýhodou Nokia X je fakt, že nebude mať prístup ku Google Play, zatiaľ sa dokonca ani nevie, či sa bude dať nainštalovať ako .APK, alebo či bolo zablokované aj toto.

Nokia však Google Play nahradí vlastným obchodom, v ktorom nájdete všetky veľké aplikácie ako Facebook, Twitter, atď.

Na fotografiách sa nachádza dual SIM verzia zariadenia, pričom dostupná bude aj single SIM verzia. Zaujímavá je rozhodne aj cena, ktorá sa má pohybovať v rozpätí 85€ až 115€.

3 4

Na internete kolujú aj správy o tom, že toto nie je posledné zariadenie s Androidom, ktoré má pre nás Nokia prichystané. Celkom zaujímavým zistením bolo aj to, že Microsoft údajne plánuje podporovať Android aplikácie aj na zariadeniach s Windows Phone. Viete si predstaviť, že by ste si zvolili Nokiu s Androidom namiesto iných, možno osvedčenejších riešení?

[poll id=“220″]