Úvod Novinky Android Nokia X pravdepodobne príde s 5Mpix fotoaparátom, máme prvú fotku

Nokia X pravdepodobne príde s 5Mpix fotoaparátom, máme prvú fotku

1

Doteraz sme si neboli istí, akým fotoaparátom vyaví fínsky výrobca svoj nový smartfón, Nokia X. Síce sa väčšinou hovorilo o 5 Mpix senzore, no aplikácia CamSpeed hovorila iba o troch megapixeloch. Všetko nakoniec, dúfajme, vyriešila uniknutá fotografia.

Tá je samozrejme v 5 Mpix rozlíšení a bola vytvorená s použitím LED blesku. Očividne sa použil fotoaparát s 5 Mpix senzorom, bohužiaľ sa však z EXIF nemôžeme dozvedieť nič viac (napríklad rýchlosť uzávierky…). Informácie o EXIF si môžete pozrieť tu.

Nokia X by mala byť predstavená s najväčšou pravdepodobnosťou už na MWC 2014 v Barcelone. Priniesť by mala dvojjadrový 1 GHz procesor, 512 MB pamäte RAM, 4″ WQVGA displej a hlavne „degooglizovanú“ verziu operačného systému Android (možno postavenú na 4.4 KitKat). Ponúkať by sa vraj mala aj v dual-SIM verzii.

Cena zariadenia sa bude, minimálne na začiatku, pravdepodobne pohybovať okolo 100 eur. Niektoré správy hovoria iba o 80 eurách, ale istý vietnamský e-shop ju zaradil do  svojho sortimentu s cenovkou 110 eur.

Čo hovoríte na chystaný mobil od Nokie? Má šancu uspieť? Európu a USA pravdepodobne neohúri, ale na rozvíjajúcich sa trhoch by to mohol byť trhák roka.

Zdroj: GSMarena