Úvod Výrobcovia Asus MWC: HTC One vyhral ocenenie najlepšieho telefónu, iPad Air najlepšieho tabletu, Samsung...

MWC: HTC One vyhral ocenenie najlepšieho telefónu, iPad Air najlepšieho tabletu, Samsung obišiel naprázdno

5

Na Mobile World Congress sa okrem predstavovania nových zariadení udeľujú rôzne ceny. Na starosti to má asociácia GSM asociácia, ktorá ocenenia nazvala Global Mobile Awards. Tento rok sa jedná už o deväťnásty ročník.

Posudzovanie produktov malo v rukách viac ako 175 nezávislých analytikov, žurnalistov, akademikov a expertov v danom odvetví. Výrobcovia svoje zariadenia mohli prihlásiť do 19. novembra, čo znamená, že sa viac menej jedná o minuloročné zariadenia.

 

Najlepší smartfón uplynulého roka

Najlepším smartfónom minulého roka sa podľa poroty stal HTC One. Ďalšie nominované modely zahrňovali iPhone 5S, LG G2, Lumia 1020 a Samsung Galaxy Note 3. Minuloročným víťazom sa stal Samsung Galaxy SIII.

 

Najlepší lacný smartfón – pod $150

V kategórii najlepší lacný telefón vyhrala Nokia Lumia 520. Chceme len upresniť, že spomínaná cena 150 dolárov je veľkoobchodná cena. Spolu s víťazom boli posudzované modely ako Lenovo A390T, Samsung Galaxy Young, Sony Xperia E a Xiaomi Hongmi.

 

Najlepší „hlúpy“ telefón

Najlepším telefónom pre absolútnych začiatočníkov, ktoré častokrát popri našich smartfónoch dostávajú prívlastok „hlúpy“ sa stala Nokia 105. Zvyšok nominácií zahŕňa telefóny Nokia 208, Nokia 515, Nokia Asha 210 a Nokia Asha 503. Minuloročným víťazom bola Nokia Asha 305.

 

Najlepší tablet

Najlepším tabletom minulého roka sa stal nový Apple iPad Air. Zvyšok nominácií pozostával z Apple iPad mini 2, Google Nexus 7 (2013) a Sony Xperia Tablet Z. Minulý rok sa stal víťazom Google Nexus 7 (2012).

 

Najinovatívnejší výrobca roka

Ocenenie najinovatívnejšieho výrobcu roka si prevzal juhokórejský výrobca LG. Ten z trónu vytlačil minuloročného víťaza, Samsung.

Zvyšok ocenení si môžete pozrieť na tomto odkaze.