Úvod Výrobcovia HTC Motorola Moto G má lepšiu batériu než high-end smartfóny

Motorola Moto G má lepšiu batériu než high-end smartfóny

20

Moto G je veľmi zvláštne zariadenie. Za low-end cenu dostanete zariadenie, ktoré je kvalitne zostrojené ako hardvérovo, tak aj softvérovo.

Štyri a pol palcový smartfón totiž ponúka krásny HD displej, výkonný procesor a dostatok operačnej pamäti na to, aby na ňom bežala rýchlo najnovšia verzia Android 4.4.2 KitKat. Ako dlho však dokáže ostať „nažive?“

Presne na to sa pozreli redaktori zahraničného servera PhoneArena, ktorí zistili, že Moto G hravo prekoná aj high-end zariadenia, ako napríklad LG G2 a Galaxy S4 s časom 7 hodín a 12 minút. Moto G pritom používa 2 070mAh batériu, ktorá sa nedá len tak ľahko vymeniť.

Čas, ku ktorému prišli vo PhoneArena má odzrkadľovať celkový čas, ktorý by ste museli mať telefón zapnutý a narábať s ním predtým, než by sa vybil a museli ho znovu nabiť. V tomto teste redaktori spustili niekoľko simulácií využitia.

NAJNIŽŠIA CENA LG G2:

Ako sa mu však darilo, povedzme proti „mini“ verziám veľkých vlajkových lodí? Výsledok je jasný. Moto G ich priam rozdrvil. Napríklad taký Galaxy S4 mini dosiahol len 5 hodín a 1 minútu, teda o 30% menej než Moto G. HTC One mini dosiahol 5 hodín a 41 minút, teda o 21% kratší čas než Moto G.

Pravdu povediac, Moto G porazil aj „veľkých chlapcov“ s veľkými batériami ako napríklad Galaxy Note 3, o ktorý sa pýši veľmi dobrou výdržou batérie, Galaxy S4, HTC One a dokonca aj LG G2, ktorý je, čo sa batérie týka, jeden z najlepších šprintérov.

Je nutné poznamenať, že v teste bolo zariadenie zapnuté vkuse, čo sa v reálnom živote veľakrát nestáva. Pozrite si, ako sa mu darilo oproti konkurencii.

porovnanievydrze
Motorola Moto G porazila aj vlajkové lode a ich mini verzie

Ako dlho vydrží telefón Vám?

Zdroj: PhoneArena