Úvod Dohady Huawei MediaPad X1: 7-palcový phablet prešiel cez certifikáciu, pozrite sa na jeho...

Huawei MediaPad X1: 7-palcový phablet prešiel cez certifikáciu, pozrite sa na jeho špecifikácie

0

Zatiaľ oficiálne nepredstavený Android phablet – od Huawei – prešiel podľa dostupných informácií cez povinnú certifikáciu, ktorá sa musí vykonať ešte pred uvedením produktu na spotrebiteľský trh. K dispozícii máme prehľad technických špecifikácií, no dátum odhalenie zostáva stále neznámy. Povráva sa o MWC 2014.

Huawei 7D-501u (pravdepodobne ide o zariadenie s označením MediaPad X1) bol úspešne certifikovaný čínskou obdobou americkej FCC (Federal Communications Commission). Na web stránke teena.com.cn sa tak objavili jeho špecifikácie; zariadenie ponúkne 7-palcový TFT displej s rozlíšením 1920×1200 pixelov a o výkon sa postará čipset Hisilicon 910 Kirin (4-jadrový procesor Cortex-A9 s frekvenciou 1.6GHz, grafický procesor Mali 450). Nechýba mu ani 5MPix foťák na zadnej strane, 2GB RAMka, 3G podpora (900MHz,1800MHz,850MHz), WiFi, Bluetooth či GPS. Bežať by mal na staršom Android 4.2 Jelly Bean.

Internetom dokonca kolujú nejaký ten čas i fotografie s neznámym, bielym phabletom. Na menej kvalitnom zábere nižšie je zariadenie veľkostne porovnávané so Samsung Galaxy Note 3.

Bližšie informácie o tom, či bude MediaPad X1 uvedený aj na európsky trh a za akú cenu, nepoznáme. Zatiaľ to však vyzerá na celkom zaujímavú konkurenciu pre 7-palcové tablety/phablety. Konečné slovo bude mať ale aj tak cenovka.

huawei-mediapad-x1-2
Porovnanie neznámeho phabletu – Foto: gforgames.com
Zdroj: shouji.tenaa.com.cn via gsmarena.com