Úvod Smartphony Dohady DISKUSIA: HTC One Plus – 3D fotky či senzor na čítanie odtlačkov?

DISKUSIA: HTC One Plus – 3D fotky či senzor na čítanie odtlačkov?

2

Dnešné fotografie neznámeho smartfónu s logom HTC odhalili, že zatiaľ neoficiálna novinka príde s niečim, čo nie je momentálne možné na 100% identifikovať. Podľa niekoho ide len o fotoaparát, ktorý by tak mal s ďalším slúžiť na zachytenie 3D fotografií; niekto zase tvrdí, že neznámy objekt kruhového tvaru na zadnej strane zariadenia predstavuje miesto, kde si môže užívateľ položiť prst a oskenovať svoj odtlačok. Ani jedna zo spomenutých technológií však nie je pre HTC zariadenia cudzia.

Trojrozmerné kapacity už mal aj starší kúsok – HTC EVO 3D. Senzor na čítanie odtlačkov prstov zase ponúka väčšia verzia súčasnej vlajkovej lode HTC One – One Max.

Ak by sme sa ale priklonili k prvej možnosti, zostáva záhadou, prečo umiestnili inžinieri druhý fotoaparát takmer na kraj konštrukcie neznámeho HTC smartfónu. HTC One Max má senzor na odtlačky umiestnený hneď pod zadným fotoaparátom – miesto, ktoré je na veľké zariadenie pre väčšinu užívateľov pomerne ideálne a dobre dostupné. Pokiaľ však bude očakávaný HTC One Plus disponovať menšou uhlopriečkou displeja ako One Max, tak môžeme podľa všetkého očakávať aj zmenu optimálneho umiestnenia senzoru do oblasti, ktorá sa nám pre druhý foťák nezdá zrovna príliš ideálna. Čo si myslíte Vy? 

Zdroj: twitter, Foto: htcsource.com, phandroid.com