Úvod Výrobcovia HTC Koniec roka 2013 pre HTC s takmer nulovým ziskom, začiatok 2014 pravdepodobne...

Koniec roka 2013 pre HTC s takmer nulovým ziskom, začiatok 2014 pravdepodobne so stratou

1

Dnes sa na svetlo sveta prebojovali finančné výsledky HTC za štvrtý štvrťrok uplynulého roku, pričom spoločnosť zaznamenala ďalší pokles v predajoch. Porovnať to môžeme so štvrtým štvrťrokom 2012, kde sa HTC vrátilo približne NT$60 miliárd, zatiaľ čo koncom minulého roka to už bolo len NT$42,9 miliardy, teda pokles o 28 percent. V prepočte na eurá sa jedná o pokles z 1,47 miliardy eur na 1,03 miliardy eur.

Z dôvodu zníženia príjmov sa znížil aj čistý zisk, ktorý bol pre spoločnosť len 7,33 miliónov eur, čo na celosvetového výrobcu smartfónov vôbec nie je veľa. Ešte horším by mal byť začiatok roka 2014, kde HTC predpokladá ešte nižší príjem a následne aj stratu.

Viac low-end a mid-range zariadení

Predsedníčka HTC, Cher Wang sa dnes vyjadrila pre Reuters, že spoločnosť momentálne pracuje na vybudovaní silného portfólia low-end a mid-range zariadení, čo neskôr potvrdil aj šéf HTC, Peter Chou. Ten sa ďalej vyjadril o nutnosti HTC komunikovať so svojimi zákazníkmi, čím by si opäť mali získať ich srdcia.

Je však smutné vidieť, ako taký gigant ako HTC spadol na kolená a dnešné výsledky zatiaľ nenaznačujú tomu, že by sa to v najbližšej budúcnosti malo zmeniť.

Zdroj: HTC via TheVerge