Úvod Výrobcovia HTC HTC prinesie na trh viac lacnejších smartfónov. Nechce sa zameriavať len na...

HTC prinesie na trh viac lacnejších smartfónov. Nechce sa zameriavať len na vlajkovú ľod

1
HTC One M7

Taiwanský výrobca spotrebnej elektroniky – HTC – chce v tomto roku sústrediť svoju pozornosť na smartfóny strednej triedy. Dočkať by sme sa tak mali viacerých noviniek v cenovom rozpätí od 150 do 300 amerických dolárov. Strategické rozhodnutie prišlo po strate trhového podielu, ziskov aj poklese cien akcií. 

Spoločnosť HTC sa v predchádzajúcom roku spoliehala predovšetkým na súčasnú vlajkovú ľod HTC One, ktorú podľa všetkého už čoskoro nahradí nový nástupca. Výsledok tejto obchodnej taktiky ala Apple, však nebol príliš pozitívny. „Problém bol, že sme sa koncentrovali len na našu vlajkovú ľod. Stratili sme veľký podiel na trhu so zariadeniami strednej triedy“ uviedla spoluzakladateľka a predsedkyňa Cher Wang v rozhovore pre Reuters, kde sa vyrozprával i finančný riaditeľ HTC – Chialin Chang.

V roku 2014 plánuje taiwanský výrobca priniesť na spotrebiteľské trhy – vznikajúce aj rozvíjajúce sa – ešte viac dostupnejších smartfónov a s ešte nižšími cenovkami ako doteraz. Zmienka dokonca padla aj o tzv. nositeľných produktoch, ako sme spomínali pred pár dňami. Či už pôjde o inteligentné okuliare alebo inteligentné hodinky; nositeľná technológia od HTC by mala prísť medzi nás do nadchádzajúcich vianočných sviatkov. Najprv však musia vyriešiť niektoré dôležité problémy, aby si zabezpečili dostatočnú konkurencieschopnosť. „O inteligentné hodinky a iné nositeľné produkty sme sa začali zaujímať pred niekoľkými rokmi, veríme však, že najskôr musíme vyriešiť problémy s batériou a s LCD osvetlenímpovedala predsedkyňa pre Bloomberg.

Zhruba pred dvomi rokmi niesol jeden z desiatich predaných smartfónov značku HTC. V roku 2013 ale padol globálny trhový podiel HTC približne na 2%. Informoval web reuters.com s odvolaním sa na analytika zo Strategy Analytics – Neil Mawstona.

Zdroj: reuters.com via theverge.com