Úvod Novinky Samsung potichu predstavil osemjadrovú verziu Galaxy S5

Samsung potichu predstavil osemjadrovú verziu Galaxy S5

5

Ak ste včera večer pozorne sledovali predstavenie Galaxy S5, možno ste si všimli, že počas neho niečo zabudli predstaviť. Celý čas bola totiž reč len o verzii so Snapdragon 801 od Qualcommu, pričom sme očakávali, že Samsung predstaví aj verziu s ich vlastným čipsetom Exynos.

Vyzerá to tak, že Samsung nakoniec verziu Galaxy S5 s čipsetom Exynos nakoniec predsa len začne predávať. Podľa príspevku na oficiálnom blogu Samsungu – ktorý z nejakého dôvodu vymazali – začne juhokórejský výrobca predávať aj verziu s osemjadrovým čipsetom Exynos, ktoré jadrá tikajú na 2.1GHz.

Momentálne nie je jasné či bude takáto verzia limitovaná len na niektoré trhy, alebo či bude dostupná všade tam, kde verzia so Snapdragon 801. Ak by sa Samsung rozhodol predávať aj verziu s osemjadrovým čipsetom, dúfajme, že zvládne obslúžiť všetky zaujímavé funkcie, ako napríklad nahrávanie videa vo 4K rozlíšení.

Presný model Exynos čipsetu zatiaľ známy nie je, no predpokladá sa, že to Samsung upresní, keď zverejní informácie o dostupnosti a cene Galaxy S5. Samsung na svojom blogu zverejnil túto infografiku, ktorú neskôr stiahol. Ktorú verziu by ste si vybrali vy?

국제광고 한 눈에 보기_2