Úvod Dohady POTVRDENÉ: HTC M8 skutočne ponúkne dva fotoaparáty a softvérové tlačidlá

POTVRDENÉ: HTC M8 skutočne ponúkne dva fotoaparáty a softvérové tlačidlá

5

Nedávno po internete kolovali údajné fotografie HTC M8 na ktorých nás zaujali dva fotoaparáty na zadnej strane zariadenia, dve prisvetľovacie LED diódy a okrem iného aj softvérové tlačidlá umiestnené priamo na displeji. Predstaviteľ HTC vtedy vyhlásil, že sa niekto pohral s photoshopom.

Momentálne to ale vyzerá tak, že by na nich mohlo byť niečo pravdy. Unikli totiž ďalšie obrázky chystaného zariadenie a prakticky potvrdzujú naše dohady.

Tu je myslím na mieste vyjadriť sa k dvojici zadných fotoaparátov. V komentároch sa totiž objavili názory, že HTC už nevie, ako inak zaujať a všetko je to iba marketing. Iste, sčasti je to pravda, ale treba si uvedomiť ešte jednu vec. 4MPix Ultrapixelový senzor v HTC One nebol veľmi obľúbený, poskytoval síce jednoznačne najlepšie fotografie pri zlých svetelných podmienkach, ale ostrosť fotografií na svetle bola v porovnaní s ostatnými vlajkovými loďami o čosi horšia. HTC má však s dodávateľom týchto senzorov zmluvu a musí ich niekde montovať. Pravdepodobne aj preto bude mať nový HTC M8 dva fotoaparáty, jeden sa bude používať ak bude dosť svetla a v prípade horších podmienok sa aktivuje druhý. To je celkom dobrý nápad a rozhodne by sa mohol ujať. Tiež zatiaľ nevieme, či v HTC nevymysleli niečo zaujímavejšie, napríklad 3D fotky…

Preto nie je vhodné odpisovať niečo už dopredu. Ja sa na dva fotoaparáty teším a nemyslím si, že je to zbytočnosť.

HTC M8, softvérové tlačidlá
Softvérové tlačidlá na HTC M8
Zdroj: Pocketnow