Úvod Novinky Aplikácie Vývojár hry Flappy Bird prehovoril: „Bola návyková“

Vývojár hry Flappy Bird prehovoril: „Bola návyková“

1

Malý, letiaci vtáčik sa stal v priebehu niekoľkých dní obrovskou celebritou. Média zdokumentovali celý jeho pomerne krátky život – od začiatkov slávy, cez enormný úspech, kedy bola hra stiahnutá viac ako 50 miliónov krát a zarábala vďaka reklamám cez 50 tisíc dolárov denne, až po jeho odstránenie z virtuálnych obchodov Google Play a App Store. Vývojár uviedol v rozhovore pre Reuters aj dôvod svojho šokujúceho konania – Flappy Bird sa vraj stal návykovým produktom, čo nebolo v plánoch.

Mobilná hra bola pôvodne vytvorená na relaxáciu. S obsahom prvkov na porovnávanie a súperenie však časom zmenila pôvodne zamýšľaný zámer vietnamského vývojára a zmenila sa na nástroj, ktorý nemal problém pripraviť labilnejšie povahy o kus nervov.

„Nemohol som spávať“

Flappy bird bola navrhnutá na niekoľko-minútové hranie keď relaxujete“ uviedol Dong Ngueyen v exkluzívnom rozhovore, „Stal sa z nej však návykový produkt. Myslím si, že sa z nej stal problém. Na vyriešenie tohto problému je najlepšie Flappy Bird stiahnuť. Je preč navždy“ dodal.

Vývojár mal na hre pracovať zhruba 2 až 3 dni. Po prvý krát sa objavila v App Store 24. mája 2013. Nejde pritom o jeho jediné dielo. Pochváliť sa môže titulmi ako Super Ball Juggling či Shuriken Block. S tvorbou hier ale skončiť nechce „Po úspechu Flappy Bird sa cítim viac sebaisto, a mám viac slobody robiť to, čo robiť chcem„. No a všetkým, ktorí mali v minulosti s hrou nejaké skúsenosti, odkazuje „Ďakujem veľmi pekne, že ste si zahrali moju hru„.

Zdroj: reuters.com via theverge.com